14 Νοε 2015

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς ο 6ος Παγκόσμιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για την επιτυχή ολοκλήρωση του 6ου Παγκόσμιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού 2015, εις μνήμην Βίκυς Ζαχαρίου – Δημήτρη Μανιού

Ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδος, μέσω του Προέδρου του κ. Ηρακλή Ζαχαριάδη ανακοινώνει με μεγάλη χαρά την επιτυχή ολοκλήρωση του 6ου Παγκόσμιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού 2015 και του 1ου Διαδικτυακού Διαγωνισμού Ζωγραφικής και Φωτογραφίας και των Βιβλίων Αξιοποίησης.

Σκοπός του Διαγωνισμού ήταν η δημιουργία, ανάδειξη και επιβράβευση των Λογοτεχνών, Ζωγράφων, Φωτογράφων και των έργων που παράγονται από μέλη και φίλους του ΕΠΟΚ. Κριτήρια Αξιολόγησης αποτέλεσαν η πρωτοτυπία των θεμάτων, η δημιουργικότητα, η ποικιλία της ύλης, η τήρηση των κανόνων αισθητικής, η ενασχόληση με καίρια κοινωνικά ζητήματα, η καλή χρήση της γλώσσας.

Εκφράζω τα θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και ειδικά στους νέους λογοτέχνες, ζωγράφους, συγγραφείς…  και ειδικά στη νέα γενιά που έλαβαν μέρος ομαδικά από Σχολεία της Κύπρου (Αραδίππου) και της Ελλάδας (εκπαιδευτήρια ΜΑΝΕΣΗ). Θεωρώ σημαντικό πολιτιστικό γεγονός να συμμετάσχουν σε ένα τέτοιο διαγωνισμό, σε μια τόσο  δύσκολη περίοδο που διανύει η πατρίδα μας.

Στους νέους λογοτέχνες που για πρώτη φορά λαμβάνουν μέρος στο δικό μας διαγωνισμό, απευθύνω θερμά συγχαρητήρια για την νέα αυτή δραστηριότητά τους στη Λογοτεχνία. Δεν φείδομαι να συγχαρώ τις Καθηγήτριες, τους Καθηγητές και τους Δασκάλους των Δημόσιων και των Ιδιωτικών Σχολείων που λαμβάνουν μέρος και που παροτρύνουν και καθοδηγούν τους μαθητές τους με οποιονδήποτε τρόπο να ασκήσουν τη λογοτεχνία. Γιατί πιστεύουμε ότι σ’ αυτούς ανήκει το Μέλλον της Πατρίδας και του Ελληνισμού.

Περιμένω όλους σας να σας δούμε και να σας συγχαρούμε από κοντά από οποιοδήποτε μέρος (Κύπρο – Κρήτη – Θεσσαλονίκη – Λάρνακα – Μόναχο – Φραγκφούρτη – Αγγλία). Ελάτε να ενώσουμε όλο τον Ελληνισμό κάτω από τη στέγη της Λογοτεχνίας.

Επιπρόσθετα, με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ενημερώσω τους συνδρομητές - φίλους που ενδιαφέρθηκαν για την πρώτη έκδοση της "Κυπριακής Φιλολογικής Πρωτοχρονιάς"ότι έχει ολοκληρωθεί η δακτυλογράφηση και εντός των ημερών θα αρχίσει η εκτύπωσή της.

Εντός των ημερών θα δημοσιευθούν τα αποτελέσματα στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΠΟΚ, www.epok.gr, καθώς και η ημερομηνία της εκδήλωσης για την απονομή των βραβείων.

Ο Πρόεδρος του ΕΠΟΚ,

Δρ. Ηρακλής Ζαχαριάδης