13 Φεβ 2016

2ος τόμος Κυπριακής Φιλολογικής Πρωτοχρονιάς με ΟΡΑΜΑ ΛΟΓΟΥ & ΤΕΧΝΗΣ

Ως γνωστόν, από τα βιβλία και τους διαγωνισμούς που από το 1830 κυκλοφόρησαν σε Ελλάδα και Κύπρο, εκείνα που είχαν και έχουν για τον ιστορικό της λογοτεχνίας μεγαλύτερη αξία είναι όσα κατόρθωσαν να κρατηθούν στη ζωή περισσότερο και να καθρεφτίσουν το χαρακτήρα και τον δημιουργικό παλμό της εποχής μας. Παράδειγμα η Φιλολογική Πρωτοχρονιά της Κωνσταντινούπολης, το 1930-1933, της Αθήνας από το 1943-2011, της Πελοποννήσου 1957-1964, της Κρήτης 1961-1967. Τώρα, με απόφαση όλων των Λογοτεχνών, όλων των συγγραφέων, ο ΕΠΟΚ πρωτοπόρος στο νεωτεριστικό πνεύμα και στην προσπάθειά του να βοηθήσει να βγάλει από την αφάνεια ταλαντούχους λογοτέχνες και να τους ενώσει με τους παλαιούς συγγραφείς (Παλαμάς, Μυριβήλης, Σολωμός κ.ά.), αποφάσισε να εκδώσει τον 2ο τόμο  με τους ίδιους περσινούς όρους. Η έκδοση αποσκοπεί στο να προβάλλει μέσα από τις σελίδες της όχι μόνο παλιές αλλά και νέες κατακτήσεις της νεοελληνικής λογοτεχνίας και τέχνης (ζωγραφική, φωτογραφία κλπ.). Όσοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν τον πολυτελή 1ο τόμο, στοιχίζει 15 ευρώ.

Από τον 1ο τόμο διδαχθήκαμε πολλά και εάν κάποιους στεναχωρήσαμε, για τεχνικούς λόγους, εμείς θα επανορθώσουμε, διορθώνοντας παραλείψεις και λάθη.
Μέσα από τη φετινή Πρωτοχρονιά, θα περάσουν όλοι αυτοί που ενδιαφέρονται και που έχουν διακριθεί σε κάποιο διαγωνισμό, είτε δικό μας, είτε άλλων.

Η Πνευματική Ελλάδα ΚΡΗΤΗ – ΡΟΔΟΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, με τις εξέχουσες φυσιογνωμίες που σημαδεύουν με την παρουσία τους το Νεοελληνικό μας Πολιτισμό ας δώσει και φέτος το παρόν  για να συνεχίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΦΙΛΟΙ – ΜΕΛΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ.

Όροι συμμετοχής:
1)  Η Φ.Π. εκδίδεται από τους ίδιους Λογοτέχνες, χωρίς εκδοτικούς οίκους ως μεσάζοντες, γι’ αυτό «Όλοι μαζί μπορούμε».
2)  Συνεισφέρει ο κάθε λογοτέχνης 30 ευρώ, με κείμενο έως δύο σελίδες δακτυλογραφη­μένες, συμπεριλαμβανομένου και του βιογραφικού (10 γραμμές).
3)  Αποστέλλετε 2-3 κείμενα του έργου σας και η επιτροπή επιλέγει.

Ανταπόδοση
1)  Λαμβάνετε μία ωραία αριθμημένη – συλλεκτική έκδοση (1-100) της Φιλολογικής Πρωτο­χρονιάς δωρεάν.
2)  Δικαιούσθε να αγοράσετε όσα αντίτυπα θέλετε προς 7 ευρώ το ένα, για συγγενείς και φίλους.
3)  Όσοι λαμβάνετε μέρος με συγγραφικό έργο αμέσως προτείνεστε μέλος του ΕΠΟΚ με δικαίωμα «ψηφίζειν και ψηφίζεσθαι», για ένα χρόνο δωρεάν συνδρομή και δωρεάν εγγραφή.
4)  Σας παρέχουμε το δικαίωμα να λαμβάνετε την εφημερίδα μας «ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙ­ΣΜΟΣ» δωρεάν.
5)  Κανένα μέλος από τον ΕΠΟΚ δε θα αμειφθεί.
6) Όσα χρήματα περισσέψουν, θα αποδοθούν στον ΕΠΟΚ για αγορά οικήματος ή ενοικίαση.
7)  Όσοι θέλετε να έχετε τη Φιλολογική Πρωτοχρονιά ΔΕΡΜΑΤΟΔΕΤΗ, εξασφαλίσαμε ειδική τιμή 15 ευρώ.

Σας καλώ όλους, φίλες και φίλοι, να βοηθήσουμε τον ΕΠΟΚ σ’ αυτήν την ευγενή προσπάθεια να αποκτήσει ένα μικρό χώρο για ενοικίαση επιτέλους ή αγορά ενός γραφείου. Για περισσότερα, μπορείτε επικοινωνήσετε μαζί μας στο 0030 693 7554184 (Ηρ. Ζαχαριάδης) ή στο kypriakosellinismos@yahoo.gr.

«ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ

ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ»