6 Ιουν 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΜΑΝΕΣΗ ΣΤΙΣ 28 ΜΑΪΟΥ 2017 «ΖΩΓΡΑΦΙΚΟΣ ... ΛΟΓΟΣ» Όταν οι μαθητές ζωγραφίζουν με λόγια...

      Με απόλυτη μυσταγωγία και αγάπη για τις τέχνες, τη λογοτεχνία, την ποίηση, και τη ζωγραφική, οι μαθητές, η διεύθυνση και το προσωπικό των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΜΑΝΕΣΗ πραγματοποίησαν την περασμένη Κυριακή 28 Μαίου μια εξαιρετική  λογοτεχνική βραδιά με θέμα «ΖΩΓΡΑΦΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ» ..Όταν οι μαθητές ζωγραφίζουν με  λόγια.... Με λόγια της καρδιάς τους και της αγάπης τους για την λογοτεχνία ζωγράφισαν το έσω της ψυχής τους και εκφράστηκαν με ποίηση και πεζό λόγο. Πάντα συμπορευόμενοι από άξιους καθηγητές που τους δείχνουν το δρόμο της πνευματικής ανόδου και τα προτρέπουν να αγαπούν τη δημιουργική γραφή, να μιλούν, και  να εκφράζονται ελεύθερα.

       Χαιρετισμούς απηύθηναν η κ.Νίνα Διακοβασίλη, Πρόεδρος του Ομίλου ΟΥΝΕΣΚΟ  TΛΕΕ και η ποιήτρια κυρία Αγαθή Ρεβύθη ,ραδιοφωνική παραγωγός και Εθελόντρια του Δήμου Ν.Ηρακλείου.
       Η άξια καθηγήτρια φιλόλογος κυρία Κωνσταντίνα Αλουμανή, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Δράσεων των Εκπ/ρίων Μάνεση συντόνισε την εκδήλωση, η οποία ξεκίνησε με την ευλογία του εκπροσώπου της Ιεράς Μητρόπολης Ν.Ηρακλείου, Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη Πατέρα Τίτου Θεωνά.
       Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον βραβευμένο ποιητή-συγγραφέα και μεταφραστή κ. Τίτο Πατρίκιο, όπου στη συνέχεια ο φιλόλογος κ.Δημήτριος Γκίκας παρουσίασε το έργο του και η ποιήτρια κ.Αγάθη Ρεβύθη απήγγειλε απόσπασμα από την ποιητική ενότητα του ποιητή  «ΣΕ ΒΡΙΣΚΕΙ Η ΠΟΙΗΣΗ», κάτω από τους μελωδικούς ήχους της μουσικής τού κ. Δημητρίου Ζαφειρέλη, μουσικοσυνθέτη και ταμία της Ένωσης Μουσικοσυνθετών & Στιχουργών Ελλάδας. Ακολούθησε η βράβευση του ποιητή Τίτου Πατρίκιου από τα Εκπαιδευτήρια Μάνεση Γυμνάσιο και Λύκειο, για την πολυετή του προσφορά στην Τέχνη και τον Πολιτισμό.
      Στη συνέχεια ο Πρόεδρος των Εκπ/ρίων Μάνεση κ. Παναγιώτης Μάνεσης κήρυξε την έναρξη της εκδήλωσης απαγγέλοντας το ποίημά του «Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ» , μεταφέροντας μηνύματα διδαχής και μάθησης στα παιδιά,  όπου και  ακολούθησε απονομή τιμητικής πλακέτας στον κύριο και την κυρία Μάνεση, για το σύνολο της προσφοράς τους στην παιδεία και τον πολιτισμό της πατρίδας μας,  καθώς και βράβευση του καθηγητή φιλολόγου κ.Δημητρίου Γκίκα για την προσφορά του και τη συνεχή του παρουσία κοντά στα παιδιά, στο δύσκολο αυτό πνευματικό στίβο.
       Εισήγηση από τον φιλόλογο κ.Δημήτριο Γκίκα, Υπεύθυνο Λογοτεχνικών Διαγωνισμών, με θέμα «ΖΩΓΡΑΦΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ.. Τα παιδιά ζωγραφίζουν με λόγια...» και φυσικά ακολούθησε η βράβευση των μαθητών σε διάφορους πανελλήνιους και παγκόσμιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς από όλες τις τάξεις του σχολείου, όπου και διάβασαν τα έργα τους, απήγγειλαν τα ποιήματά τους και μας έκαναν κι εμάς κοινωνούς της πνευματικής τους πορείας.
       Στο χώρο του Πολύκεντρου του Δήμου Ηρακλείου «Ηλέκτρα Αποστόλου» υπήρχε και έκθεση ζωγραφικής των  μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Μάνεση.

       Πλήθος κόσμου και αρκετοί πολιτιστικοί φορείς τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους:  Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Ν.Ηρακλείου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Πατέρας Τίτος Θεωνάς, ο Δήμαρχος κ. Μπάμπαλος με τους δημοτικούς συμβούλους του Ν.Ηρακλείου, η Πρόεδρος του Ομίλου ΟΥΝΕΣΚΟ ΤΛΕΕ κυρία Διακοβασίλη, η Αντιπρόεδρος της ΄Ενωσης Ελλήνων Λογοτεχνών κυρία Γιάχου, ο Πρόεδρος της ΄Ενωσης Ελλήνων Λογοτεχνών κ.Λευτέρης Τζόκας, η Αντιπρόεδρος ΕΠΟΚ κυρία Πουλημενάκου, η Διευθύντρια του ραδιοφωνικού σταθμού ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94FM κυρία Αρώνη, ο Μουσικοσυνθέτης κ.Ζαφειρέλης, η κυρία Δημητρέση-Μαρίνη, η κυρία Αγάθη Ρεβύθη, ποιήτρια και συμπαραστάτης στο έργο του Δήμου Ν.Ηρακλείου.