8 Ιουλ 2017

Δελτίο Τύπου - Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Στέλλας-Σοφίας Ν.Ζυγούρη "ΑΝΘΟΣ ΨΥΧΗΣ"

Την Τρίτη 4 Ιουλίου 2017 μια εξαίσια βραδιά ποιητικής και μουσικής μέθεξης έλαβε χώρα με την εορταστική παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής "Ανθός Ψυχής" της ποιήτριας από το Γύθειο Λακωνίας Στέλλας-Σοφίας Ν.Ζυγούρη στο αγαπημένο λογοτεχνικό της στέκι "Μικρό καφέ" στην πλατεία Παρθεναγωγείου του Γυθείου.  Η ποιήτρια είναι ιδρυτικό μέλος της ΄Ενωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας "Χείλων ο Λακεδαιμόνιος", μέλος της Πανελλήνιας ΄Ενωσης Λογοτεχνών και μέλος του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων. Το ποιητικό της έργο ανέλυσαν:                 
Ο ποιητής-πεζογράφος-δοκιμιογράφος κ.Νίκος Ταβουλάρης, τ.Πρόεδρος και νυν Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας ΄Ενωσης Λογοτεχνών και η φιλόλογος κ.Όλγα Καρλαύτη.
Χαιρετισμούς απηύθυναν οι: 
Ο συγγραφέας κ.Δημήτριος Διαμαντάκος, Πρόεδρος της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας "Χείλων ο Λακεδαιμόνιος", η ποιήτρια κ.Τζούλια Πουλημενάκου, Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυθείου κ.Λίτσα Αγγάνη, ο φιλόλογος-θεολόγος-βυζαντινολόγος κ.Ηλίας Πατρικουνάκος, Αντιπρόεδρος της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αρεόπολης, ο Εκδότης της "Αδούλωτης Μάνης" κ.Γεώργιος Δημακόγιαννης, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας "Χείλων ο Λακεδαιμόνιος", ο κ.Κων/νος Νικολουδάκος, φίλος της οικογένειας της ποιήτριας και ο ποιητής κ.Γιώργος Θεοφιλάκος.
Ποιήματα απήγγειλαν αγαπημένοι φίλοι της Στέλλας και επίσης αναγνώστηκε χαιρετισμός του ποιητή-ραδιοφωνικού παραγωγού κ.Αντώνη Θαλασσέλη με ιδιαίτερη αφιέρωση στην ποιήτρια και στην ποιητική της συλλογή "Ανθός Ψυχής".
Εκλεκτή η συμμετοχή της μουσικού κ.Χρύσας Μάνδρου-Φιλιππάκου όπου έντυσε μουσικά την εκδήλωση με το "Μουσικό Εργαστήρι" τους χορωδούς και τους μουσικούς της. Ακούστηκαν μελοποιημένα ποιήματα της ποιήτριας σε σύνθεση από τη κ. Χρύσα Μάνδρου-Φιλιππάκου και του κ.Πασχάλη Τζιτζιφίλα σε συνεργασία με τον κ.Στάθη Σεργιάδη. Η λογοτέχνις κ.Ουρανία Μπούρτζινου αφιέρωσε ποίημά της εμπνευσμένο γι' αυτήν την σημαντική βραδιά.
Στο τέλος η ποιήτρια Στέλλα-Σοφία Ν.Ζυγούρη, φανερά συγκινημένη ευχαρίστησε όλους τους φίλους και τους ομιλητές που την τίμησαν με την παρουσία τους, αφιερώνοντας τους  ποιήματά της.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Πανελλήνιας ΄Ενωσης Λογοτεχνών, της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας "Χείλων ο Λακεδαιμόνιος" και του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων.
Την προετοιμασία, το συντονισμό και την παρουσίαση τής εκδήλωσης επιμελήθηκε εξ' ολοκλήρου η κ.Ουρανία Μπούρτζινου, ποιήτρια-πεζογράφος, Γραμματέας της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας "Χείλων ο Λακεδαιμόνιος".