13 Απρ 2018

Ανακοίνωση του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδας


13/4/2018


Αγαπητά μέλη/φίλοι του Ε.Π.Ο.Κ.

Χριστός Ανέστη! Ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδας θα ήθελε να σας ενημερώσει για τη συνέχεια των διαλέξεων του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων Ελλάδας και το Σπίτι της Κύπρου. Έως σήμερα έχουν δοθεί δύο διαλέξεις και υπολείπονται άλλες τρεις μέχρι την ολοκλήρωση του 2ου κύκλου.
     Η 3η κατά σειρά διάλεξη θα δοθεί την ερχόμενη Τετάρτη 18 Απριλίου 2018 και ώρα 18.30 στο αμφιθέατρο του Σπιτιού της Κύπρου (Ξενοφώντος 2Α-Αθήνα), με ένα ακόμα σπουδαίο και επίκαιρο θέμα «Αλεξανδρέττα 1939-Κύπρος 1974 – Συρία 2018 : Πάγιες Πρακτικές και Επιδιώξεις της Τουρκικής Εξωτερικής Πολιτικής»,  με ομιλητή τον Δρα Γιώργο Λεβέντη, Δ/ντή International Security Forum.
     Στην επόμενη 4η κατά σειρά διάλεξη θα απευθύνει ομιλία προς τους Ελλαδίτες και Κύπριους, για πρώτη φορά στη συνεργασία μας αυτή των τριών φορέων, ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ.Νίκος Χριστοδουλίδης, με θέμα Η Κυπριακή Εξωτερική Πολιτική: Σκέψεις και Προβληματισμοί, που θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι της Κύπρου την Τετάρτη 2 Μαϊου 2018,  με παρόντες τον Πρύτανη του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου καθηγητή Σωκράτη Κάτσικα, τον Διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών του Α.Π.Κ. κ. Χριστόφορο Χριστοδουλίδη, τον πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα κ.Κυριάκο Κενεβέζο και τον Πρόεδρο του Ε.Π.Ο.Κ. Ελλάδας κ.Ηρακλή Ζαχαριάδη.
     Ευελπιστούμε να είμαστε όλοι εκεί!
Εκ του Δ.Σ.
Ηρακλής Ζαχαριάδης
Πρόεδρος Ε.Π.Ο.Κ. Ελλάδας


 3η Διάλεξη του Δρος Γιώργου Λεβέντη (Τετάρτη 18 Απριλίου 2018)


        4η Διάλεξη του Υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ.Νίκου Χριστοδουλίδη  (Τετάρτη 2 Μαϊου 2018)                                                     

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στον 2ο κύκλο της Σειράς Διαλέξεων Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου που διοργανώνεται στο πλαίσιο συνεργασίας και σύμπραξης των τριών φορέων, με στόχο την ανάδειξη θεμάτων εκπαιδευτικού, πολιτιστικού, ιστορικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος που αφορούν στην Κύπρο.