11 Δεκ 2018

Eπιστολική ψήφος και ο δεκάλογος κριτικής ανάλυσης-Άρθρο του Κωνσταντίνου Σ.Ναλμπάντη


394:ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗΣ ΨΗΦΟΥ ΚΑΙ Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ

ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ, 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ -  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,  το ανθρώπινο δικαίωμα της επιστολικής ψήφου για τον Έξω Ελληνισμό.

Ως φαίνεται διάρκεσε για αιώνας το ρητό του Πυθαγόρα : "Αποδημούντα, επί τοις όροις ανεπιστρεπτείν" 

Δυστυχώς ακόμα δεν έχει προβλεφθεί η ψήφιση του νόμου και καμιά ικανή αναγεννητική και πολιτιστική προσπάθεια συνέχισης της τιμητικής ιστορίας των Αθηνών, της ομόνοιας, της συμφιλίωσης του Ελληνισμού, ότι ανήκουμε μαζί: με τις αρχές της συμμετοχής, συν-απόφασης, συν-ευθύνης και αυτοεξέλιξης, σύμφωνα με τις εξελίξεις της κοινωνίας μας.
Ενώ πάλι για τους συμπολίτες μας του εξωτερικού, αυτό το γνήσιο κομμάτι του Ελληνισμού με υψηλή φιλοπατρία, που χρησιμοποιείται σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής ως εφεδρικός στρατός και που ως γνώστης της πολιτισμικής, πολιτιστικής νοοτροπίας και ιδιοσυγκρασίας των ευρωπαίων εταίρων μας, παραμελείται σε αδράνεια και από το εξωτερικό και από την
Πατρίδα. Και ενώ χρόνια τώρα βγαίνει στους δρόμους για πολλαπλά εθνικά μας θέματα, όπως το Σκοπιανό, το Κυπριακό, το Αιγαίο και παρόλα που στην Πατρίδα μας αντιμετωπίζουμε ένα παράξενο πνεύμα αντιλογίας και εκδίκησης.
φαίνεται όλα τα χρόνια ίσχυε το ρητό του Πυθαγόρα, χωρίς ποτέ να μπορέσουμε να συγκρατήσουμε τον πληθυσμό στο τόπο μας και να παλιννοστήσουν και πάλι Έλληνες.
Έχουν περάσει 28 αιώνες από τότε που εξάγουμε το πιο υγιεινό ανθρώπινο δυναμικό στο εξωτερικό.
Έχουν περάσει σχεδόν δύο αιώνες από την Απελευθέρωση της Πατρίδας, φεύγουν οι Έλληνες σε χώρες των πέντε Ηπείρων και ακόμα δεν μπορέσαμε να συγκρατήσουμε το πληθυσμό μας στη Πατρίδα και δεν μπορέσαμε επίσης για το οξύ δημογραφικό μας πρόβλημα. Εδώ και 44 χρόνια τα πολιτικά κόμματα και οι κυβερνήσεις αρνούνται να ψηφίσουν τον Νόμο για υλοποίηση της αναφοράς του σχετικού άρθρου του Συντάγματος του δικαιώματος της επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές, που έχει καθιερωθεί παγκοσμίως.
Τι κρίμα, που εδώ και χρόνια αφαιρούμε ακόμα και το ανθρώπινο δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι δια επιστολικής ψήφου. Και θα ήτανε μάλιστα μια πρωτοποριακή εξέλιξη ένα μέρος των Ευρωβουλευτών να επιλεγότανε από πολιτικοποιημένες, πολιτισμικές, πολιτιστικές προσωπικόητες Συνελλήνων από το εξωτερικό και χώρες της ΕΕ., μια άλλη λύση χωρίς τους Έλληνες υποψηφίους, θα έχει μόνο αναζήτηση ψηφοφόρων και "υποτελών" .
Εδώ και τώρα χρειαζόμαστε τις φημισμένες ιδέες του Ισοκράτους περί Πανελληνισμού, δηλαδή ο συνδεδεμένος δεσμός και η αποστροφή από τις εγωιστικές, προσωπικές, αυτό-δημιουργούμενες καταστροφικές ενέργειες εκείνων των ορισμένων ελληνικών " κομματικών βασιλίσκων" και "φίλων-κλικών", που είναι μια μειονότητα του 5% και δρουν εναντίον αλλήλων και οφείλουμε να προσανατολισθούμε για την συν-ευθύνη, αυτοδιάθεση και βοήθεια για αυτοβοήθεια και αυτό-εξέλιξη τους Ελληνισμού απανταχού της γης και στις χώρες των Ευρωπαίων εταίρων μας.
Είναι πολύ περισσότερο αξιόλογο και καλύτερο να ασχοληθούμε με την καταπολέμηση του κοινωνικού, οικονομικού και πενυματικού μαρασμού των συμπολιτών μας, απ΄ ότι να αντιμαχόμαστε και να φιλονικούμε ο ένας με τον άλλον για την αυταρχική νοοτροπία μας "βασιλικής ηγεμονίας", που χαρακτηρίζεται από προμελετημένες διασυνδέσεις νικών και την ανεπίτρεπτη νοοτροπία εκδίκησης.
Η θέση μου είναι, ότι ακόμα και γλωσσομαθείς, πολιτικοποιημένοι, εξειδικευμένοι επιστήμονες και τεχνοκράτες με υψηλή φιλοπατρία, που κατοικούν σε ευρωπαϊκές κοινωνίες, θα μπορούσαν να είναι παραγωγικότεροι, αποδοτικότεροι στο Ευρωκοινοβούλιο, απ΄ ότι η ψήφιση και αποστολή Ευρωβουλευτών από την Ελλάδα.
KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Σ. ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ

Διαβάστε το ολοκληρωμένο άρθρο στην ιστοσελίδα: https://www.asxetos.gr/articles/nea/epistoliki-psifos.html