Σελίδες

27 Ιαν 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΟΚ

Αγαπητές Φίλες και Φίλοι,

Με μεγάλη χαρά θα ήθελα να σας ανακοινώσω ότι αυτή τη χρόνια, έργα που βραβεύθηκαν από τον Ε.Π.Ο.Κ. στον 9ον Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό παίζουν στην Αθήνα και στην Κύπρο.

  1. Ένα από τα πολύ μεγάλα έργα του φίλου μας Γιάννη Σπανού που είχε βραβευθεί με αριστείο, το «ΧΡΕΟΣ», ανεβάστηκε στα γήπεδα της Λευκωσίας την 1η Απριλίου, ενώ  βραβεύθηκε και από τον ΣΙΜΑΕ (Σύνδεσμο Αγωνιστών της ΕΟΚΑ).
  2. Στην Αθήνα, τόσο πέρσι όσο και φέτος παίζει στο θεάτρο Studio της Κυψέλης κάθε Κυριακή το θεατρικό έργο «Παγίδα για τα όνειρα» του φίλου μας Θανάση Αγγέλου στις 9:00μ.μ. Πέρσι στο ίδιο θέατρο έπαιζε για ένα χρόνο και άλ
  3. Στην Αθήνα, τόσο πέρσι όσο και φέτος παίζει στο θεάτρο Studio της Κυψέλης κάθε Κυριακή το θεατρικό έργο «Παγίδα για τα όνειρα» του φίλου μας Θανάση Αγγέλου στις 9:00μ.μ. Πέρσι στο ίδιο θέατρο έπαιζε για ένα χρόνο και άλλο ένα θεατρικό του έργο βραβευμένο από τον Ε.Π.Ο.Κ., το «Κονιάκ».
  4. Το θεατρικό έργο του Γιώργου Θεοφάνους με τίτλο «ΦΙΛΗΜΩΝ» που βραβεύθηκε στον 8ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό με χαιρετισμό από τον Πρόεδρο του ΕΠΟΚ κ. Ηρακλή Ζαχαριάδη αυτη τη στιγμή παίζεται σε ολα τα σχολεία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το έργο αναφέρεται στους ηρωικούς αγωνιστές της Ε.Ο.Κ.Α. του 55-59.
  5. Το θεατρικό έργο της κυρίας Τούλας Κακουλλή με τιτλο «ΜΑΛΒΩ…» που αναφέρεται στους αγώνες των Κυπρίων ενάντια της αποικιοκρατιας, που βραβεύθηκε επίσης με πρόλογο του Προεδρου του ΕΠΟΚ κ. Ηρακλη Ζαχαριάδη, παίζεται στις θεατρικές σκηνές της Κύπρου.

    Είμαστε πολύ χαρούμενοι που οι κόποι μας πιάνουν συνεχώς τόπο και το όραμά μας είναι οι άνθρωποι του πνεύματος να προοδεύουν και να δημιουργούν, ώστε να φέρνουν καρπους και να μας δίνουν δύναμη. Χαιρόμαστε που πολλοι δημιουργοί βραβευμένοι από τον ΕΠΟΚ πήραν τον δρόμο τους και προοδεύουν τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα.

    Φέτος 400 λογοτέχνες έγραψαν ποίηση για εμάς, πράγμα σπάνιο σε λογοτεχνικό διαγωνισμό. Φέτος επίσης βρήκαμε για πρώτη φορά πάνω από πενήντα συμμετοχές παραμυθιών... Σπάσαμε όλα τα ρεκόρ. Ο Θεός της Ελλάδος φαίνεται ότι αγαπάει τον Ε.Π.Ο.Κ. και οτι ο σύλλογος αυτός έχει καλούς φίλους. 

    Φίλοι μου είμαι πολύ συγκινημένος και σας στέλνω την αγάπη μου. Με αυτήν την ευκαιρία θα ήθελα να σας ζητήσω να μείνετε όλοι δίπλα μας γιατί παιρνουμε δύναμη και να σας παρακαλέσω, αν δε το έχετε κάνει ήδη, να εγγραφείτε στον σύλλογό μας…

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ!

    Ηρακλής Ζαχαριάδης,
    Πρόεδρος Ε.Π.Ο.Κ.