18 Ιουν 2022

Αλήθεια προσέξατε τι είπε ο Μενέντεζ ;

 Ο άνθρωπος αυτός είναι πάντοτε ξεκάθαρος σε όλα του. Ενάντιος της κατοχικής Τουρκίας, διότι έτσι θεωρεί πως είναι το σωστό σε σχέση με την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου ,το οποίο παραβιάζει η κατοχική Τουρκία. Τι είπε ο κ. Μενέντεζ ;

Δήλωσε λοιπόν προ ημερών ότι «η παραβίαση της Διεθνούς νομιμότητος εκ μέρους της Τουρκίας συμπεριλαμβανομένων των υπερπτήσεων και των παραβάσεων του ελληνικού εναέριου  χώρου και της εισβολής σε χωρικά ύδατα, είναι απαράδεκτη και θα επιφέρει συνέπειες. Αυτό λοιπόν είναι κάτι που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε στη Τουρκία και να συνεχίσουμε την πίεση» Επιπλέον πρόσθεσε πως η μεγαλύτερη και εγγύτερη απειλή  για την ασφάλεια και την ευημερία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογειου προέρχεται  από την Τουρκία, η οποία παρά το γεγονός ότι είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ υιοθετεί προκλητική συμπεριφορά. Ο Ρομπερτ Μενεντεζ  έχει μιλήσεις πολλές φορές για την Κύπρο μας, την Ελλάδα, την Τουρκία ,θέτοντας στη σωστή  τους βάση τις σχέσεις. Και για το λόγο αυτό έχει ταχθεί κατά της πώλησης στρατιωτικού εξοπλισμού στην Τουρκία, σημειώνοντας πως «η εν λόγω επιτροπή είναι αυτή που αποφασίζει για πωλήσεις όπλων και το βλέπω πολύ δύσκολο να συμφωνήσω σε μια τέτοια εξέλιξη»»
Τι είπε λοιπόν ο Κ. Μενέντεζ όταν ήλθε στη Κύπρο; Είπε χωρίς περιστροφές «ο στόχος  μου είναι να δω και την τελευταία μπότα  και τον τελευταίο Τούρκο στρατιώτη να φεύγει από την Κύπρο» Στην τελετή εκείνη που τον τίμησε η Κυπριακή Δημοκρατία ανέφερε πως το όραμα του είναι η επανένωση της Κύπρου στο πλαίσιο μιας λύσης, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών ,Ο Ρόμπερτς Μενεντεζ είναι διαχρονικός φίλος της Κύπρου και της Ελλάδος .Είναι φίλος μας γιατί και ο ίδιος -σε όλη την πολιτική του διαδρομή - αγωνιζόταν για πανανθρώπινες αξίες, για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο, Και Ελλάδα και Κύπρος συναντηθήκαμε σε αυτές τις διαδρομές βρεθήκαμε στην ίδια πορεία.
Επομένως ήλθε η ώρα, να  να είμαστε πιο έντονοι και πιο αποφασιστικοί  γιατί ΕΜΑΣ μας καίει η χώρα μας να απαλλαγεί από την κατοχή. Φυσικά και δεν θα πάψω να λέω μόνο με άτομα καθαρά χωρίς ίχνος υποψίας για βρώμικες δουλειές η ανθρώπους που κατηγορήθηκαν  για  δοσοληψίες….για να είμαστε ξεκάθαροι.. Νέοι άνθρωποι με νέες ιδέες και όρεξη για δουλειά…ΟΧΙ ΠΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ !!!