30 Νοε 2016

Δελτίο Τύπου

Σήμερα το Δ.Σ. του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων (ΕΠΟΚ) είχε μια προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρέσβη της Κύπρου κο Κενεβέζο Κυριάκο τον ενημέρωσε για τις δράσεις του και συζήτησαν για την προώθηση κοινών πολιτιστικών και μορφωτικών προγραμμάτων που αφορούν την Κύπρο και την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα ο ΕΠΟΚ ανέφερε για τις αδελφοποιήσεις που έχει σχεδιάσει προκειμένου να επιτύχει την ενότητα των στοιχείων που ενώνουν τον Ελληνισμό. Η αρχή ήδη έγινε με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου  Συνεργασίας με το Σύνδεσμο Κυπρίων Ιταλίας ενώ θα ακολουθήσει  η Αδελφοποίηση με την Καλαμάτα.

 Παράλληλα προτιθέμεθα να προβάλουμε ΄το έργο Κυπρίων  Λογοτεχνών και ήδη έγινε η παρουσίαση του Βιβλίου της κα Ελένης Καραγιάννη- Βαρνάβα  Γεν. Γραμματέως του ΕΠΟΚ με τίτλο ΄΄Σμιλεύοντας τις Μνήμες’’ στο Σπίτι της Κύπρου.

Ένα παράρτημα του ΕΠΟΚ πρόκειται να λειτουργήσει στη Ξάνθη με υπεύθυνη την κα Ζανιδάκη. Σε συνεργασία με τον Πρέσβη επίκειται η έναρξη λειτουργίας του Ανοικτού Πανεπιστημίου στο Σπίτι της Κύπρου καθώς και το Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής.
Δύο Διαγωνισμοί Λογοτεχνικοί και Καλλιτεχνικοί, ο 7ος Παγκόσμιος Λογοτεχνικός και Καλλιτεχνικός Διαγωνισμός καθώς και ο 1ος Πανελλαδικός και Παγκύπριος Μαθητικός και Καλλιτεχνικός Διαγωνισμός γίνονται με πρόταση του ΕΠΟΚ και τη βοήθεια και ενίσχυση της Κυπριακής Πρεσβείας .
Τον προσεχή Ιούλιο όπως κάθε χρόνο επισκεπτόμαστε τη Δημητσάνα όπου και γίνεται επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείου του Μακαριστού Μητροπολίτου Φιλόθεου Χατζή . Φέτος θα τοποθετηθεί και πλακέτα αναμνηστική στο σπίτι που φιλοξενήθηκε όπως αποκάλυψε με την μελέτη του ο κος Ηρακλής Ζαχαριάδης Πρόεδρος του ΕΠΟΚ.

Μια συνεστίαση για σύσφιξη των σχέσεων των μελών και των φίλων του ΕΠΟΚ θα γίνει στις 11 Δεκεμβρίου 2016 στον οποίο κλήθηκε να παραστεί ο ίδιος ο κος Πρέσβης.

Η συνάντηση  ήταν επικοδομητική αφού ο κος Κενεβέζος έδειξε ζωηρό ενδιαφέρον για τις δράσεις του ΕΠΟΚ και υποσχέθηκε να εξετάσει  με προσοχή τα αιτήματά του. Στη συνάντηση από τον ΕΠΟΚ  παρεβρέθηκαν ο Πρόεδρος κος Ηρακλής Ζαχαριάδης, η Γεν. Γραμματέας κα Ελένη Καραγιάννη- Βαρνάβα, ο Αντιπρόεδρος και Ταμίας κος Αρκελές Δημήτρης, ο Υπεύθυνος Προσφυγικών Θεμάτων κος Ανδρέας Κυριακού, η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κα Όλγα Κανελλοπούλου–Ντινοδήμου, η Υπεύθυνη Γυναικών κα Γιούλη Κερατσή και το μέλος κος Παναγιώτης Δουλάμης.