Ο Σύλλογος

Ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κύπριων Ελλάδος (Ε.Π.Ο.Κ.) έχει συγκεκριμένη αποστολή, ρόλο και όραμα που βασίζονται σε τρεις άξονες δράσης:

  • Ο πρώτος άξονας, αφορά τους αγώνες για την Κύπρο μας, τη Μακεδονία, τη Θράκη και το Αιγαίο μας.
  • Ο δεύτερος άξονας αφορά το όραμα μας για έναν ΕΠΟΚ Δυνατό, Αγωνιστικό, με έντονη παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα και με πολλά μέλη, Ελληνοκυπρίους και Ελλαδίτες. 
  • Ο τρίτος άξονας αφορά την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, διαγωνισμών και εκδρομών που σκοπό έχουν να φέρουν τους Συναγωνιστές πιο κοντά, για σύσφιξη των δεσμών ανάμεσα τους, μέσω πνευματικών-πολιτιστικών-καλλιτεχνικών εκδηλώσεων καθώς και εκδρομών. 

Θέλουμε και επιζητούμε της δική σας βοήθεια, τη δική σας φωνή, γιατί μαζί θα προχωρήσουμε μπροστά. Εμείς, αγαπητοί μου φίλοι, επενδύουμε στα μέλη μας, επειδή πιστεύουμε ότι είναι η βασική πηγή κάθε Συλλόγου και θα πρέπει να είναι όλα ενεργά και να αξιοποιούνται κατάλληλα. 

Προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε ένα πλέγμα Αρχών και Αξιών κοινών για όλους τους φίλους μας, ώστε ο ΕΠΟΚ να αναπτυχθεί και να προχωρήσει, διότι έχει ανάμεσα στα μέλη του διαπρεπείς επιστήμονες, επιτυχημένους επιχειρηματίες, αλλά -κυρίως- ανοιχτά δημοκρατικά μυαλά. Σε αυτό το Ανθρώπινο Δυναμικό θα στηριχτούμε για να πετάξουμε ακόμα πιο ψηλά, να μεγαλώσουμε και να κάνουμε έναν Ε.Π.Ο.Κ. περισσότερο Δυνατό και Ισχυρό. 


ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ!

Αρχή μας είναι η Αξιοκρατία, η Ομαδικότητα, η Εμπιστοσύνη, η Αποτελεσματικότητα, η Δημιουργικότητα, ο Σεβασμός στον Άνθρωπο, η Κοινωνική Προσφορά και η Ελπίδα για την Πατρίδα και τον Τόπο μας. 

Εργαζόμαστε, προτείνουμε και προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό για την Πατρίδα μας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους Εσάς, γιατί μαζί ξεκινήσαμε και μαζί προχωράμε! Το άνοιγμα της ιστοσελίδας του Ε.Π.Ο.Κ αποτελεί ένα ορόσημο στον τομέα της επικοινωνίας μεταξύ του συλλόγου και των φίλων του.

Μόνιμη επιδίωξη μας είναι η σύσφιξη των σχέσεων των Ελλαδικών και Κυπριακών Σωματείων μεταξύ τους και η συνδρομή του σε κάθε προσπάθεια να υπάρξουν σαν πολιτιστικές και κοινωνικές οντότητες στην κοινωνία μας. 

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η προσπάθεια μας αυτή στον τομέα της ηλεκτρονικής επικοινωνίας θα βρει απήχηση, αφού στο άμεσο μέλλον σκοπεύουμε να δώσουμε χώρο στην ιστοσελίδα μας στα μέλη μας, προκειμένου να εκφράζουν σ΄ αυτή τις δικές τους απόψεις και προτάσεις. 

Με την ευκαιρία θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι μαζί θα αγωνιστούμε για τη Μικρή μας Πατρίδα, αλλά ταυτόχρονα θέλω να σας πω με κάθε ειλικρίνεια, ότι το Όραμα του Δ.Σ. και το δικό μου είναι ο Αγώνας για ένα Δημοκρατικό, Δυνατό Ε.Π.Ο.Κ. που θα θεωρεί όλα τα μέλη, Ελλαδίτες και Ελληνοκύπριους, "Ενεργούς Πολίτες" του Ελληνισμού. 


ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ