17 Ιουλ 2016

Ανακοίνωση για εκδήλωση εις μνήμην Ισαάκ-Σολωμού

Αξιότιμοι κύριοι,

Με χαρά επικοινωνούμε μαζί σας επί τη ευκαιρία της διενέργειας της μοτοσικλετιστικής Πορείας της Πρωτοβουλίας μνήμης Ισαάκ και Σολωμού, με σκοπό τη διαφύλαξη της μνήμης των ανθρώπων που έθεσαν την πατρίδα πάνω από τη ζωή τους και τη διαμήνυση σε όλη την Ευρώπη ότι η πατρίδα μας, η μαρτυρική μας Κύπρος είναι ακόμα μοιρασμένη. 

Το 1996, 22 χρόνια μετά την Τουρκική εισβολή, Ελληνοκύπριοι  μοτοσικλετιστές αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν πορεία  Ευρωπαϊκή για να διαφωτίσουν την Ευρώπη για την κατάσταση που επικρατούσε στην Κύπρο. Η πορεία αυτή απέκτησε τέτοια δυναμική που θορύβησε το ψευδοκράτος και την Τουρκία. Έτσι οι κατοχικές δυνάμεις κουβάλησαν από την Τουρκία τους λεγόμενους γκρίζους λύκους, οι οποίοι κατέφθασαν στην Κύπρο με σκοπό να ανακόψουν την πορεία των μοτοσικλετιστών με οποιοδήποτε τρόπο. 

Οι τραγικοί χειρισμοί της κυβέρνησης, οδήγησαν σε διάλυση της πορείας λίγο πριν την έναρξή της και έτσι αυθόρμητα και όχι οργανωμένα ο κόσμος ξεκίνησε να κατευθύνεται στα οδοφράγματα. Πρώτα οι γκρίζοι λύκοι δολοφονούν τον Τάσο Ισαάκ και στη συνέχεια τον Σολωμό Σολωμού. Η Κύπρος δέχεται στα σπλάχνα της ακόμα δύο μάρτυρες τους οποίους άνανδρα δολοφόνησαν οι γκρίζοι λύκοι.

20 χρόνια μετά, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την πατρίδα μας, την ελευθερία της και τα ιδανικά μας. Χωρίς ΚΑΝΕΝΑ κομματικό χρωματισμό η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ και Σολωμού συνεχίζει να στέλνει τα μηνύματα της επαγρύπνησης και της μαχητικότητας για το πολύπαθο νησί μας. Θα ξεκινήσουμε ξανά από το Βερολίνο συμβολικά και θα κατευθυνθούμε κατά μήκος της Ευρώπης για να καταλήξουμε στην Κύπρο με πορεία στα οδοφράγματα της ντροπής. Εκεί θα διαδηλώσουμε για την καταπάτηση του δικαιώματος της ελεύθερης διακίνησης.

Ο Ε.Π.Ο.Κ. το Σάββατο 23 Ιουλίου στις 19:00 υποδέχεται την Ομάδα Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού στην ιστορική αίθουσα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (Οδός Γενναδίου 8 & Ακαδημίας, πίσω από την εκκλησία Ζωοδόχου Πηγής). Το Σάββατο όλοι θα είμαστε εκεί για να υποδεχτούμε τους λεβεντονιούς της Κύπρου, τους συμμετέχοντες μοτοσυκλετιστές οι οποίοι ήδη αναχώρησαν από το Βερολίνο - Πύλη Βραδεμβούργου και κατευθύνονται προς την Ελλάδα. Η πορεία θα φτάσει στην Αθήνα στις 23 Ιουλίου, μέρα που θα γίνει και η υποδοχή από τον Ε.Π.Ο.Κ. Στην "Πορεία Ελευθερίας", στην οποία πρωτοστατούν η κόρη και η αδερφή του Ισαάκ, αξίζει όλοι να παραβρεθούμε γιατί οι Ισαάκ - Σολωμού ταρακούνησαν την Ευρώπη, κάτι το οποίο επαναλαμβάνεται και σήμερα! Θα υποδεχτουν την ομαδα ο Πρόεδρος του ΕΠΟΚ, κ. Η. Ζαχαριάδης, και ο πρόεδρος της ΕΕΛ κ. Κ. Καρουσος. Η εκδήλωση θα διαρκέσει μία ώρα και θα ακολουθήσει Συνέντευξη Τύπου προς τα ΜΜΕ. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το kypriakosellinismos@yahoo.gr .


Σας περιμένουμε όλους!