9 Ιουν 2017

Eκδήλωση στο Σπίτι της Κύπρου στις 15 Ιουνίου 2017 "Η Μεσόγειος, θάλασσα Άρτου και Ποίησης"

Εκδήλωση
Η Μεσόγειος, θάλασσα Άρτου και Ποίησης
Η Κύπρος ανάμεσα στους πολιτισμούς της Μεσογείου

στο Σπίτι της ΚύπρουΤο Σπίτι της Κύπρου, ο Σύνδεσμος Κυπρίων Ιταλίας «ΝΗΜΑ», ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Π.Ο.Κ), και το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου θα πραγματοποιήσουν την  Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 και ώρα 19:00, στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α Σύνταγμα, την εκδήλωση «Η Μεσόγειος, θάλασσα Άρτου και Ποίησης. Η Κύπρος ανάμεσα στους πολιτισμούς της Μεσογείου».

Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Πρόεδρος Συνδέσμου Κυπρίων Ιταλίας «ΝΗΜΑ», κ. Αλεξάνδρα Ζαμπά, ο Πρόεδρος Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Π.Ο.Κ.), κ. Ηρακλής Ζαχαριάδης και η Πρόεδρος και Ιδρύτρια του Ευρωπαϊκού Μουσείου Άρτου κ. Μηλέα Παππά.

Συμμετέχουν οι ποιήτριες, από την Κύπρο, Αλεξάνδρα Ζαμπά, Αντρούλα Τουμάζου, Φροσούλα Κολοσιάτου, Ειρήνη Σιδερά και Κούλα Γενάρη. Από την Ελλάδα, Ευτυχία-Αλεξάνδρα Λουκίδου, Δέσποινα Καϊτατζή-Χουλιούμη, Τζούλια Πουλημενάκου, Ευαγγελία Δαμουλή-Φίλια, Ιωάννα Τσουρουκίδη-Σερενέ, Μαρία Σταθέα και Αντωνία Παυλάκου. Από την Ιταλία, Gabriella Musetti, Laura Ricci και Rita Pacilio.


Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή τη συμμετοχή του Συνδέσμου Κυπρίων Ιταλίας «ΝΗΜΑ» στην πολυσύνθετη εκδήλωση, «Η Μεσόγειος, θάλασσα Άρτου και Ποίησης», στο πλαίσιο του 1ου Μεσογειακού Φεστιβάλ Ψωμιού, που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 Ιουνίου (ημέρα εγκαινίων) έως την 21η Ιουνίου 2017, από το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου (www.mouseio-psomiou.com) που εδρεύει στον Βαρνάβα Αττικής δήμου Μαραθώνα. Ο Σύνδεσμος Κυπρίων Ιταλίας «ΝΗΜΑ» και ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Π.Ο.Κ) με ποιήτριες από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ιταλία,  θα αναπτύξουν το θέμα, «Ο Άρτος και η σημασία του στη Μεσόγειο ανά τους αιώνες, καθώς και η σχέση του Ψωμιού με την Ποίηση». Μεταξύ των πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών δράσεων του Φεστιβάλ περιλαμβάνονται η Αδελφοποίηση του Ευρωπαϊκού Μουσείου Άρτου με το Μουσείο Καλαμουργικής Λιβαδίων Λάρνακας καθώς και κυπριακοί παραδοσιακοί χοροί.8 Ιουνίου 2017