15 Δεκ 2017

Ανταπόκριση παρουσίασης του βιβλίου "Η Λαχανόκαρδη" του μέλους μας ΜΙΝΑΣ ΜΠΟΥΛΕΚΟΥ

                                                                         

“Ένα αλλιώτικο παραμύθι”

 Κάποιες φορές,  οι συνισταμένες του χώρου και του χρόνου συναντώνται αρμονικά σ’ ένα μαγικό χωρόχρονο, πέρα από αυτόν που αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις μας και πλάθουν μιαν άλλη ονειρική πραγματικότητα, που μόνο μερικοί προικισμένοι άνθρωποι με ιδιαίτερες ευαισθησίες και απέραντη αγάπη στην ψυχή τους μπορούν να την αντιληφθούν και να τη μεταφέρουν στον ορατό κόσμο.
                                                                    

Μια τέτοια πραγματικότητα από μια ονειρική χώρα του παραμυθιού συνέλαβε η ευαίσθητη ψυχή τής συγγραφέως Μίνας Μπουλέκου και μας την παρουσίασε στο νέο της παραμυθοβιβλίο με τον χαρακτηριστικό όσο κι ευρηματικό τίτλο «Η Λαχανόκαρδη»,  στην αίθουσα εκδηλώσεων του κοινοτικού καταστήματος Καπανδριτίου, παρουσία πολλών μεγάλων και μικρών φίλων τής συγγραφέως αλλά και του καλού παιδικού βιβλίου, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Αντιπρόεδρος της «Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών» συγγραφέας κ. Νίκος Ταβουλάρης, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρισταμένους και αναφέρθηκε ακροθιγώς στο νόημα της εκδήλωσης, έδωσε τον λόγο στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης για να απευθύνουν χαιρετισμό.
                                                                

Πρώτος χαιρέτισε την εκδήλωση   ο Αντιδήμαρχος Ωρωπού κ. Δημήτριος Βελτανιώτης, ο οποίος καλωσόρισε μικρούς και μεγάλους και τόνισε τη σημασία τής ανάδειξης της συγγραφέως ειδικά, αλλά και γενικότερα, των ανθρώπων του πνεύματος της περιοχής.
                                                                       

                                                  
Στη συνέχεια, απηύθυνε χαιρετισμό ο κ. Μιχάλης Ντάσης,  Πρόεδρος της Κοινότητας Καπανδριτίου καλωσορίζοντας με τη σειρά του, τους παριστάμενους και κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο μήνυμα που ήθελε η συγγραφέας να περάσει στα παιδιά μέσα από το βιβλίο της, καθώς και στην νέα δανειστική βιβλιοθήκη που θα ανοίξει στο Κοινοτικό Κατάστημα  για το κοινό το προσεχές διάστημα.
Τους χαιρετισμούς έκλεισε ο κ. Γιώργος Μαντάς, Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ωρωπού & Οικονομολόγος καλωσορίζοντας με την σειρά του τους παριστάμενους και κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο πρόσωπο της συγγραφέως καθώς και στο λογοτεχνικό της έργο.
                                                              

Ακολούθησε η ομιλία της κ. Ελένης Χριστοφοράτου (Φιλολόγος-Συγγραφέας) η οποία ανέλυσε λογοτεχνικά με άρτιο τρόπο το βιβλίο της Μίνας Μπουλέκου. 
Το λόγο έλαβε κατόπιν ο  κ. Νίκος Ταβουλάρης, ο οποίος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αγάπη της συγγραφέως για τα παιδιά, καθώς και για την πηγή της έμπνευσής της και τι την ώθησε να δοκιμάσει το παραμύθι ως λογοτεχνικό είδος. Εν συνεχεία έκανε μια σύντομη αναφορά στην λογοτεχνική της πορεία.
Την εκδήλωση έκλεισε η  συγγραφέας Μίνα Μπουλέκου, η οποία  στον επίλογο της αναφέρθηκε, ως επί το πλείστον, στη λογοτεχνική αξία των παραμυθιών και πως αυτά διαπλάθουν τα παιδιά μας.                                  
Ακολούθησε συζήτηση του  κοινού με τη συγγραφέα και υπογραφές του βιβλίου της.
O Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδας (ΕΠΟΚ) εύχεται στο εκλεκτό του μέλος και συγγραφέα Μίνα Μπουλέκου ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ το νέο της βιβλίο, να είναι δημιουργική, εμπνευσμένη και πάντα να περνά μηνύματα ανθρωπιάς και αγάπης μέσα από τις πνευματικές της αναζητήσεις.