9 Δεκ 2017

To "τελευταίο αντίο" στην αγαπημένη και εκλεκτό μέλος μας Στέλλα-Σοφία Ν.Ζυγούρη - Κατάθεση στεφανιού από τον Ε.Π.Ο.Κ. Ελλάδας

                                                                     
    Σε μια σεμνή τελετή και σε ένα κλίμα με έντονη συγκινησιακή φόρτιση, συγγενείς και αγαπημένοι φίλοι, αποχαιρέτησαν στο τελευταίο της ταξίδι τη Στέλλα-Σοφία Ζυγούρη, τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γυθείου.
   Λόγο από καρδιάς εκφώνησε ο πρωτοσύγκελος της Ι.Μ.Μάνης και πνευματικός της, πατέρας Αρχιμανδρίτης π.Συμεών Λαμπρινάκος, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να περιγράψεις τα συναισθήματα αυτής της ιερής στιγμής...»
    Στη συνέχεια, εκ μέρους των Κυριών του Κύκλου της Αγίας Γραφής και ως Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Γυθείου, ανάγνωσε λόγο η κυρία Λίτσα Αγγάνη και απήγγειλε το ποίημα τής Στέλλας-Σοφίας «Πού είναι ο Θεός;»
     Ακολούθησε ο τέως Πρόεδρος της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας «Χείλων ο Λακεδαιμόνιος» κ.Βασίλης Βλαχάκος, ο οποίος απήγγειλε ποίημα-επικήδειο για να αποχαιρετήσει τη Στέλλα-Σοφία:
    «Στέλλα, μη φεύγεις, στάσου μια στιγμή
έχω να σου ειπώ από καρδιάς δυο λόγια
τώρα που της ψυχής σου οι σφυγμοί
θέλουν ποιήματα και όχι μοιρολόγια....»
      Επίσης,  εκ μέρους του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδας, η Αντιπρόεδρος κυρία Τζούλια Πουλημενάκου αποχαιρέτησε με λόγο καρδιάς την αγαπημένη φίλη της Στέλλα-Σοφία και ενεργό μέλος του Ομίλου. Μεταξύ άλλων, είπε: «Αγαπημένη μας Στέλλα, σε γνωρίσαμε από τα ποιήματά σου, στους διαγωνισμούς μας που συμμετείχες, αλλά και από την ενεργό συμμετοχή σου και τη στήριξή σου στον Ομιλό μας. Ο ΕΠΟΚ σε βράβευσε και σε τίμησε γιατί πραγματικά το άξιζες και εκτός από μια ρομαντική ποιήτρια ήσουν ένας υπέροχος άνθρωπος και μια αγωνίστρια ζωής! Αγαπούσες τη ζωή, ήθελες να ζήσεις και όταν ανακάλυψες ότι η  ποίηση σού προσθέτει ζωή, ότι η ποίηση είναι το οξυγόνο σου για να ζήσεις, δεν την άφησες ποτέ.. και έγραφες.. έγραφες συνέχεια και η ζωή με τη σειρά της σου χάριζε ποίηση... Ας είναι απαλό το χώμα που θα  σε αγκαλιάσει σε λίγο και θέλω να εκφράσω και εκ μέρους του Ομίλου τη λύπη μας, πρωτίστως στην αγαπημένη σου μητέρα που στάθηκε ο φύλακας άγγελός σου μέχρι το τέλος και σε όλους όσοι σε αγαπήσαμε και θα σε αγαπάμε για πάντα. Καλό σου ταξίδι!»
     Στο τέλος, εκ μέρους της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, το μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου κυρία Ουρανία Μπούρτζινου (μέλος της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας), αποχαιρέτησε τη Στέλλα-Σοφία, εκφράζοντας τη βαθιά θλίψη όλων των μελών.
     Στεφάνια κατατέθησαν από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων Ελλάδας (ΕΠΟΚ), από το Σύλλογο Μεσογειακής Αναιμίας Λακωνίας και από το «στέκι» της ποίητριας «Μικρό Καφέ».

Ο Ε.Π.Ο.Κ. Ελλάδας σε αποχαιρετά με τους τίτλους των πνευματικών σου παιδιών .....
"Στους δρόμους που περπάτησες 
άνθισε η ψυχή σου 
και με όλες τις αισθήσεις σου 
ταξίδεψες στο φως.... "
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ