18 Μαΐ 2018

Προκύρηξη του 6ου Παγκόσμιου Διαγωνισμού Έμμετρης Σάτιρας "Παύλος Πολυχρονάκης"


ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ 

ΤΟΥ 6ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΜΜΕΤΡΗΣ ΣΑΤΙΡΑΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ ΜΕ 13 ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ
     Η λογοτεχνική ομάδα "Φίλοι  του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Έμμετρης Σάτιρας" " ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ" και ο Δήμος Χανίων προκήρυσσαν τον  6ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Έμμετρης Σάτιρας "ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ", που έχει έδρα τα ΧΑΝΙΑ, με χρηματικά βραβεία συνολικού ύψους 2,900 €

ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
- Το θέμα του είναι ελεύθερο. Απαραίτητη προϋπόθεση τα ποιήματα να είναι εύκολα κατανοητά από το ευρύ κοινό και να βγάζουν αβίαστο  γέλιο.
- Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι απανταχού της Γης Έλληνες και ελληνομαθείς, αρκεί τα κείμενα να είναι στην ελληνική γλώσσα.
- Οι στίχοι πρέπει να είναι ισοσύλλαβοι και ομοιοκατάληκτοι και να μην ξεπερνούν τους 32. Επιτρέπεται οποιοδήποτε είδος ομοιοκαταληξίας, όμως δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένας στίχος που να μην ομοιοκαταληκτεί με κάποιον άλλον.
-Ποιήματα υβριστικά, συκοφαντικά, ή με αισχρό περιεχόμενο θα αποκλείονται.
- Τα κείμενα πρέπει να είναι δακτυλογραφημένα, σε μία μόνο σελίδα και υπογεγραμμένα με  ψευδώνυμο.
- Οι συμμετοχές να αποσταλούν ταχυδρομικά, με απλή επιστολή, σε 6 αντίγραφα  (όχι συστημένα, ούτε με κούριερ), ΜΕΧΡΙ την 1η Οκτωβρίου 2018 στη διεύθυνση:
Παύλος Πολυχρονάκης
Βαρύπετρο Χανιά Κρήτης με την ένδειξη :
«Για τον Διαγωνισμό της σάτιρας»
     Μέσα στον ίδιο φάκελο να υπάρχει ένας μικρός κλειστός φάκελος όπου εξωτερικά θα γράφει το ψευδώνυμο του διαγωνιζόμενου και εσωτερικά θα περιέχονται τα πλήρη στοιχεία του, δηλαδή όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ταχυδρομικός κώδικας και τα τηλέφωνα επικοινωνίας. Ηλεκτρονική διεύθυνση είναι επιθυμητή .
-Η βαθμολογία των κειμένων θα γίνει από πέντε (5) ειδικούς κριτές, που προέρχονται από διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Κύπρου και τα ονόματά τους δεν θα γίνουν γνωστά πριν από την έκδοση των αποτελεσμάτων. Οι κριτές θα αξιολογήσουν αυτόνομα τις συμμετοχές με βαθμολογική κλίμακα από το (10) έως και το (20) και με ακρίβεια εκατοστού της μονάδας.
Το πρώτο βραβείο συνοδεύεται με το χρηματικό ποσό των 1.000€, χορηγία του Παύλου Πολυχρονάκη.
Το δεύτερο βραβείο συνοδεύεται με το χρηματικό ποσό των 300€.
Το τρίτο βραβείο συνοδεύεται με το χρηματικό ποσό των 200€
Το τέταρτο , πέμπτο, έκτο, έβδομο, και όγδοο με το χρηματικό ποσό των 100€ το καθένα, όλα χορηγία του Παύλου Πολυχρονάκη .
Το ένατο , δέκατο, ενδέκατο και δωδέκατο με ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο πρώτης θέσης μετ΄επιστροφής Πειραιάς - Χανιά, αξίας 200€ με υπερπολυτελή πλοία της ΑΝΕΚ.
Τέλος προκειμένου να τονιστεί ότι σημασία έχει η συμμετοχή στον Διαγωνισμό και όχι η νίκη, καθιερώνεται ειδικό βραβείο για το ποίημα που θα λάβει τη χαμηλότερη βαθμολογία στον Διαγωνισμό. Το βραβείο αυτό που θα συνοδεύεται με το συμβολικό ποσό των 100€ είναι πρόταση και χορηγία του Αλέξανδρου Παπαδερού, π. Διευθυντού ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ.
- Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον Νοέμβριο οπότε θα γίνει και η απονομή των βραβείων σε ειδική επίσημη τελετή - γιορτή σάτιρας.
Στην ίδια τελετή θα αναγνωστούν και τα βραβευμένα ποιήματα και άλλα 18 από τα καλύτερα του Διαγωνισμού .
     Η συμμετοχή στο Διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων της παρούσης συγγραφής.
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα: 2821031984 και 6945726409 ή μπορούν να στέλνουν e-mail στο pavlispol@hotmail.com

Χανιά, 11 Ιανουαρίου 2018
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Φ.Π.Δ.Ε.Σ.Π.Π.
Γιάννης Στεφανογιάννης