2 Αυγ 2018

Ανταπόκριση εκδήλωσης για τη μνήμη των ηρώων πεσόντων της επιχείρησης "ΝΙΚΗ" στο Μάλεμε Χανίων

                                                                             
Εκδήλωση για τη μνήμη των πεσόντων  καταδρομέων και πιλότων της επιχείρησης "ΝΙΚΗ" στην Κύπρο την 22α Ιουλίου 1974, πραγματοποιήθηκε από τον Πολεμικό Σύλλογο Κομάντος ’74, την Κυριακή 29 Ιουλίου 2018 στο Μάλεμε Χανίων. 
                                           



Τίμησαν με την παρουσία τους στρατιωτικές και πολιτικές Αρχές, εκπρόσωποι Σωματείων Ασφαλείας, Φορέων, Συλλόγων, συγγενείς των πεσόντων και υπηρετούντων στην μονάδα, καθώς επίσης και πλήθος κόσμου. O Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων (ΕΠΟΚ) Ελλάδας μετέβη με αντιπροσωπεία του, της οποίας επί κεφαλής ήταν η τέως Αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. κ.Γιάννα Ματσακά, τακτικό μέλος του Ομίλου, καθώς και ο κ.Πάνος Κούρβας.  Η αντιπροσωπεία μετέβη με στρατιωτικό αεροσκάφος  "C-130". 

                                      




Το πρωί της Κυριακής έγινε η επιμνημόσυνη δέηση στην 1η Μ.ΑΛ. προεξάρχοντος του μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.Δαμασκηνός με αρκετούς ιερείς και στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία από τον διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών αντισυνταγματάρχη κ.Πέτρο Σταμενίτη.
                                           



Στη συνέχεια κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο των πεσόντων εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, η βουλευτής ΣYΡΙΖΑ Χανίων κ.Βάλια Βαγιωνάκη και ο Διοικητής της 1ης Μεραρχίας υποστράτηγος κ.Πέτρος Δεμέστιχας.
                                               

                                           
Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των πεσόντων και η εκδήλωση έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου. Το δεύτερο μέρος περιελάμβανε κέρασμα.
                                              


Για τον Ε.Π.Ο.Κ. Ελλάδας
Φωτογραφικό υλικό: 
- eparxiakofos.gr
- Γιάννα Ματσακά
- Πάνος Κούρβας