22 Αυγ 2018

Καλό ταξίδι φίλε Τάκη

Σήμερα αγαπητοί φίλοι και μέλη του ΕΠΟΚ σας καλώ να ανάψετε ένα κερί γιατί μόλις εχθές χάσαμε έναν πολύ καλό φίλο. Πρόκειται για τον άνθρωπο με τον οποίο φτιάξαμε το ωραίο μνημείο του εθνομάρτυρα Φιλόθεου Χατζη το οποίο κοσμεί τον περιβάλλοντα χώρου της Ιερας Μητροπολις της Δημητσάνας, Αγίας Κυριακής.

Ο θάνατος του Τάκη Μαρίνη μας συγκλόνισε όλους μας γιατί επι σειρά ετών ο φίλος αυτός ήταν πάντα μαζί μας και στις χαρές και στις λύπες. Ήταν πάντα κοντά στον ΕΠΟΚ  σε όλες τις εκδρομές μας και εκδηλώσεις μας. Τον έχασαν οι δικοί του άνθρωποι, η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια του.

Αισθανόμαστε βαθειά θλίψη και είμαστε απαρηγόρητοι γιατί ξαφνικά έφυγε από κοντά μας  αυτός ο Λεβέντης της Μεσσήνης. Αυτός που μόνο χαμόγελο και καλό λόγο είχε στα χείλη του. Αυτός που μόνο τραγούδι και αστεία είχε να μας διασκεδάσει στις εκδρομές που έκανε ο σύλλογο μας.

Η Μεσσήνη αγαπητέ Τάκη έχασε ένα δικό της και όλοι οι Μεσσήνιοι και Κύπριοι θα έχουν να θυμούνται από την ατελείωτη συμπεριφορά του. Άκομη και στο κρεβάτι του νοσοκομείου όταν πήγαινες για τις θεραπείες σου πάντα τα ωραία αστεία του συνόδευαν τις συζητήσεις μας.

Φίλε Τάκη σήμερα σε κέρδισε ο Θεός που σε περιμένει στις πύλες του  παραδείσου να σε συνοδεύσει γιατί εκεί σε προορίζει και αυτή πρέπει να είναι η παρηγοριά μας... Σε θυμάμαι όταν ξεκινούσαμε να πάμε στη Δημητσάνα για να μετρήσουμε τον χώρο, που θα τοποθετήσουμε το μνημείο του Εθνομάρτυρα ποτέ δε μου έλεγες όχι σε καμία υπόδειξη η παρατήρηση, πάντα με χαμόγελο μου έλεγες ότι πει ο φίλος μου ο Ηρακλής. Το όχι δεν υπήρχε στο λεξιλόγιο σου. Και όταν καθόμασταν και συζητούσαμε ποσό ύψος πρέπει να έχει αυτό το μνημείο μου έλεγες τρία μέτρα και μάρμαρο Πεντέλης για να είναι επιβλητικό και εγώ σου έλεγα όχι Τάκη τρία μέτρα είναι πολλά τα χρήματα και δεν έχουμε τέτοια λεφτά, εσύ Τάκη χωρίς να σκεφτείς ή να κομπιάσεις μου έλεγες: τι σε νοιάζει εγώ εδώ είμαι. 

Σπάνια συναντιόνται και συμπυκνώνονται σε ένα άνθρωπο τόσες αρετές.Το ήθος, η φυσική ευγένεια, η απέραντη ανθρωπιά και εντιμότητα σου Τάκη συνυπήρχαν και αναδύονταν από την απέραντη συγκροτημένη προσωπικότητα σου. Δούλεψες τίμια από την ημέρα που ήρθες στην Αθήνα και κατάφερες τα μάρμαρα Μαρίνης να ακουστούν σε όλη την Ελλάδα και με αυτό το τρόπο ανέδειξες την πατρίδα σου και ήταν μεγάλη χαρά σου όταν σου ανήγγειλα ότι ο ΕΠΟΚ αδελφοποιήθηκε με τον σύλλογο ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ.

Από σήμερα φίλε Τάκη το χώμα της Μεσσήνης θα σκεπάζει τον Λεβέντη της. Τάκη όλα τα μέλη του ΕΠΟΚ θα σε θυμούνται πάντα και θα προσεύχονται για σένα, ας είναι αιώνια η μνήμη σου και είθε ο θεός να αναπαύσει την ψυχή σου «ένα σκηναις δικαίων».

Ο Πρόεδρος του ΕΠΟΚ,
Ηρακλής Ζαχαριάδης