2 Οκτ 2018

Ανταπόκριση της εκδήλωσης των εγκαινίων της νέας αίθουσας του Ε.Π.Ο.Κ. Ελλάδας


                                                                 


     Η ανταπόκριση των φίλων και των μελών του Ε.Π.Ο.Κ. Ελλάδας στα εγκαίνια της νεοαποκτηθείσας αίθουσας του Ομίλου μας την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Πλήθος κόσμου, εκλεκτοί καλεσμένοι, φίλοι και μέλη του Ε.Π.Ο.Κ., λογοτέχνες, εικαστικοί, καθηγητές,  μέλη πολιτιστικών και λογοτεχνικών συλλόγων, κατέκλησαν τον νέο πολιτιστικό μας χώρο, δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη τους και τη στήριξή τους στον Όμιλό μας, με την παρουσία τους.
                                            


     Ο Ε.Π.Ο.Κ. πλέον με αφετηρία τη νέα του αίθουσα στο Κέντρο της Αθήνας (3ης Σεπτεμβρίου 13 – Πλ.Λαυρίου – Ομόνοια), θα συμμετέχει περισσότερο στα πολιτιστικά και πνευματικά δρώμενα, συμβάλλοντας ενεργά στον πολιτισμό της πατρίδας μας.
                                              








     Τίμησαν με την παρουσία τους ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ.κ. Χρυσόστομος Κυκκώτης, ο οποίος χοροστάτησε την εκδήλωση, ο Άρχων του Πατριαρχείου Κων/πόλεως κ.Φώτης Γιαννακάκης, ο κ.Αθανάσιος Μαγουλιανίτης, Πρόεδρος της Αδελφότητας του Συλλόγου Δημητσανιτών-ιεροψάλτης της Μητροπόλεως Αθηνών, ο κ. Γεώργιος Νακόπουλος, Γενικός Γραμματέας της Αδελφότητας του Συλλόγου Δημητσανιτών, ο κ. Σπύρος Μπελεγράτης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιτελών Εθνικής Άμυνας, ο κ.Κώστας Καρούσος, Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, ο κ.Κώστας Μιχαηλίδης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, η κυρία Καλλιρρόη Αγγελάκη, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αιτωλ/νων Λογοτεχνών, ο κ.Παναγιώτης Κωνσταντινίδης, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Συντακτών Ηλεκτρονικού Τύπου & Λοιπών Σύγχρονων Μέσων,  ο κ. Βασίλης Μόσχου, εικαστικός-γλύπτης,τ.Ευρωβουλευτής, ο κ. Βασίλης Βαγιάννης, εικαστικός, ο κ.Βασίλης Σωτηρίου, φωτογράφος, εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Συνδέσμου Απανταχού Λακώνων «Ο Λυκούργος» κ.κ.Γιώργος Δεμοιράκος και Νίκος Ντούβας(Ταμίας), η κυρία Νίκη Μιχαηλίδου, εκπρόσωπος του Μορφωτικού Γραφείου του Σπιτιού της Κύπρου, εκπρόσωποι του κυπριακού χορευτικού συγκροτήματος «Ενάλια Γη», ο Κύπριος συγγραφέας κ. Ιωάννης Παπανεάρχου μετά της συζύγου του,  η κυρία Μαρία Βράχα, σύζυγος πρώην προξένου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, ο συγγραφέας-στιχουργός κ.Νίκος Παπακλεοβούλου και πλήθος φίλων και λογοτεχνών μελών του Ε.Π.Ο.Κ. Από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Π.Ο.Κ. Ελλάδας παρέστησαν ο Πρόεδρος κ.Ηρακλής Ζαχαριάδης, η Αντιπρόεδρος κυρία Τζούλια Πουλημενάκου, η Γενική Γραμματέας κυρία Παναγιώτα Κάβουρα, και τα μέλη του Δ.Σ. κυρία Γιούλα Πάσιου (εκπαιδευτικός) και κ.Πανίκος Τσαγκάρης (καθηγητής πανεπιστημίου).
                                             

     Τα εγκαίνια ξεκίνησαν με τον αγιασμό της αίθουσας χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Κυρηνείας κ.κ.Χρυσόστομου, μετά των ιεροψαλτών κ.κ.Γιαννακάκη και Μαγουλιανίτη. Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Ε.Π.Ο.Κ. κ.Ηρακλής Ζαχαριάδης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε εν συντομία τις δράσεις του Ε.Π.Ο.Κ. και την ενεργή του από εδώ και πέρα ένταξη στα πνευματικά και πολιτιστικά δρώμενα, με αφετηρία τη νεοαποκτηθείσα αίθουσα. Η Αντιπρόεδρος κυρία Τζούλια Πουλημενάκου, αφού καλωσόρισε και ευχήθηκε καλή και δημιουργική αρχή, ανάγνωσε τον αδελφικό χαιρετισμό της Προέδρου της Ένωσης Θεατρικών Συγγραφέων Κύπρου κυρίας Δέσπως Κόνιζου-Λοϊζιά, τον οποίο και επιθυμούμε να κοινοποιήσουμε:
«Λευκωσία 30 Σεπτεμβρίου 2018
Προς : Πρόεδρο, Δ.Σ. και μέλη του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδος.
Αδελφικός χαιρετισμός
Με ιδιαίτερη χαρά,  χαιρετίζουμε το γεγονός, ότι ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδος , αποκτά επιτέλους τη δική του πολιτιστική φωλιά.                                                                             
Το πολυσχιδές έργο σας θα εκκινά πλέον από έναν σταθερό χώρο, δίνοντας τη δυνατότητα καλύτερης επικοινωνίας και συνεργασίας  μεταξύ μας.
Η πρόσφατη αδελφοποίηση μεταξύ του Ε.Π.Ο.Κ. και της Ένωσης Θεατρικών Συγγραφέων Κύπρου, επέφερε ήδη καρπούς. Το προσεχές, Διεθνές Θεατρικό Συμπόσιο, με τίτλο "ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, μέσα από την Κυπριακή ,την Κρητική και τη Γραικάνικη διάλεκτο", κάνει το πρώτο του βήμα στη Λευκωσία, στις 18 Νοεμβρίου 2018. Ακολούθως, με στήριξη της περιφέρειας Κρήτης, η οποία επιβεβαιώθηκε, θα μεταφερθεί στην Κρήτη την ερχόμενη Άνοιξη και τέλος ελπίζουμε να καταλήξει το ερχόμενο καλοκαίρι   στις ακτές της κάτω Ιταλίας, για να δροσίσει την πεισιθάνατη Γραικάνικη διάλεκτο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Θεατρικών Συγγραφέων Κύπρου σας συγχαίρει  και εύχεται, η νεοαποκτηθείσα πνευματική σας έδρα, να καταστεί πνευματικός φάρος  για τον απανταχού Ελληνισμό.
Δέσπω Κόνιζου-Λοϊζιά
Πρόεδρος Ε.Θ.Σ.K
                                                   

            Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εικαστικό κυρία Φλώρα Ματτέ, η οποία δώρισε στον Όμιλό μας την πυρογραφία της – η οποία βραβεύτηκε  στον 3ο Παγκόσμιο Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό του Ε.Π.Ο.Κ.,  με θέμα τον Κύπριο Εθνομάρτυρα Ευαγόρα Παλληκαρίδη-  και πλέον κοσμεί τον χώρο του γραφείου μας, και επίσης τον μαθητή κ. Ειρηναίο Μουτιάμπα, από το Εκκλησιαστικό Λύκειο Κρήτης, ο οποίος βραβεύτηκε στον 1ο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό 2016 και δώρισε έναν πίνακα ζωγραφικής του με θέμα «Ελλάδα-Κύπρος: Mητέρα-Κόρη», όπου και αυτός ο πίνακας κοσμεί το γραφείο μας.
                                              
         Η εκδήλωση έληξε με κέρασμα και στη συνέχεια μεταβήκαμε στην Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών για την παρουσίαση των βιβλίων του Κύπριου συγγραφέα κ.Ιωάννη Παπανεάρχου με τίτλο «Γλυκυθυμία Ελληνοπρεπής» και «Η Ζωή, Αειφόρος Άθληση».
        Ο Πρόεδρος κ.Ηρακλής Ζαχαριάδης και το Δ.Σ. του Ε.Π.Ο.Κ. ευχαριστεί εγκάρδια όλους τους φίλους και τα μέλη του Ε.Π.Ο.Κ. Ελλάδας που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση των εγκαινίων της νεοαποκτηθείσης αίθουσας εκδηλώσεων και έδειξαν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους και την αγάπη τους. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο
                                        


Φωτογραφίες: 
- κ.Παναγιώτης Κωνσταντινίδης, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Συντακτών Ηλεκτρονικού Τύπου και Λοιπών Σύγχρονων Μέσων
- κ. Βασίλης Σωτηρίου, φωτογράφος

            

                                     

Για τον Ε.Π.Ο.Κ.
Επιμέλεια ανταπόκρισης: Τζούλια Πουλημενάκου, Αντιπρόεδρος, Υπεύθυνη της ιστοσελίδας