27 Ιαν 2019

Ανταπόκριση εκδήλωσης κοπής Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Ε.Π.Ο.Κ.!

Σε εορταστική συνάντηση των μελών και των φίλων του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομιλου Κυπρίων πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιατικης Πίτας του συλλόγου, σήμερα 26 Ιανουαρίου στα γραφεία του ΕΠΟΚ. Εκ μέρους όλων των μελών του ΔΣ, ο Πρόεδρος Ηρακλής Ζαχαριάδης ευχήθηκε σε όλους η νέα χρόνια να είναι χαρούμενη με υγεία, ευτυχία και ειρήνη. Ανέφερε επίσης την αγορά μικροφωνικού συστήματος το οποίο σήμερα τέθηκε σε λειτουργία για πρώτη φορά, ελπίζοντας ότι θα βοηθήσει τον ΕΠΟΚ στα σχέδιά του για επόμενες εκδηλώσεις. Επίσης αναφέρθηκε στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη με ομιλιτή τον Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος και στο γεγονός ότι ο ΕΠΟΚ προγραμματίζει έως τον Μαρτιο να εκδράμει στην  ωραία Καλαματα. Εν συνέχεια κάλεσε τους ποιητέςαπό την Αθήνα να απαγγέλλουν τα ωραία ποιήματα τους τα οποία επέλεξαν οι ίδιοι. 

Πρώτη στο βήμα ανέβηκε η κ. Καλλιόπη Δημητρόπουλου και στη συνέχεια απήγγειλε και ένα ποίημα του μέλους του ΕΠΟΚ κ. Πάνου Κούρβα. Ακολούθως ήταν η σειρά του φίλου Θανάση Αγγέλου από την Χαλκίδα οποίος μας χάρισε το δικό του ποίημα. Την σκυτάλη έλαβε η κ. Κωνσταντίνα Αλουμανη  η οποία συγκινημένη απήγγειλε ένα ποίημα για μια μάνα της Κύπρου μας. Αμέσως μετά απήγγειλε η πρόσφυγας από την Λαπηθο κ. Ήβη Πιερετη ένα ποίημα της Φραντζέσκα Φραντζέσκα, με καταγογή επίσης από την Λαπηθο. Μετά ανέβηκε στο βήμα ο κ. Αντώνης Μικέλης ο οποίος συγκίνησε με ένα ποίημα της Θάλασσας και τέλος η κ. Φατούρου με ένα δικό της ποίημα. Όλα τα ποιήματα άφησαν το δικό τους αποτύπωμα. 
Εν συνέχεια, με την βοήθεια της Γραμματέως του ΕΠΟΚ, ο Πρόεδρος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα την οποία έφτιαξε η κυρία Κουλά Πλαστήρα. Τυχεροί της βραδιάς ήταν η κυρία Λένα Αρκελε και ο κύριος Σάββας Γληνού, μέλος του ΔΣ. Ο Πρόεδρος, πριν αρχίσει το σερβίρισμα, αποκάλυψε τον πίνακα που έκανε δώρο στον ΕΠΟΚ η κυρία Ματέο ο οποίος απεικόνιζε τα σήματα του ΕΠΟΚ και εντυπωσίασε όλο το κοινό  για την πυρογραφία του. Ακολούθως ανέβηκε στο βήμα η κυρία Γιάννα Ματσακα η οποία έφερε ένα έγγραφο για να το αναδημοσιεύσουμε στην εφημερίδα μας, αναφερόμενο σε ομιλίες των αρχαιολόγων που συμμετέχουν στις έρευνες ανασκαφών των ανακτόρων του Νέστορα. Η κυρία Όλια Κανελλοπουλλου Ντινοδήμου επίσης ευχήθηκε στους παρευρισκομένους χρόνια πολλά ως Πρόεδρος του σωματείου Λίνος.

Στο τέλος πραγματοποιήθηκε μικρά δεξίωση όπου ο κόσμος απόλαυσε την βασιλόπιτα και τα εδέσματα που προσέφερε ο ΕΠΟΚ στους φίλους και τα μέλη του. Η κατάμεστη αίθουσα των γραφείων του ΕΠΟΚ χώρεσε όλων τον κόσμο και διακρίναμε μεταξύ άλλων τη κυρια Ζαλωνη και τον σύζυγο της από τον Λογοτεχνικό Όμιλο Ζαλώνη Ξαστερον, τον Γεώργιο Νακοπουλο, Γενικό Γραμματέα της Αδελφότητας Δημητσανιτών, την Πρόεδρο του σωματείου Λίνος, την κυρια Νίκη Μιχαηλιδου από την Κυπριακή Πρεσβεία, τον εκπρόσωπο των συνταξιούχων της πολιτικής αεροπορίας κύριο Τέοντορ, την κυρία Καλλιροη Αγγελάκη Δημοπουλου, Αντιπρόεδρο της Ένωσης Αιτολοακαρνανών Λογοτεχνών και πολλούς άλλους. Μέσω επιστολής του χαιρετισμό έστειλε και ο κ. Γιώργος Βενετσιάνος, μέλος του ΕΠΟΚ, ο οποίος αδυνατούσε να προσέλθει λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.Ήταν όντως μια εκπληκτική εκδήλωση και όπως όλοι ζήτησαν θα συνεχιστούν τέτοιες εκδηλώσεις... Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση (μπορείτε να μεγεθύνετε οποιαδήποτε εικόνα κάνοντας κλικ επάνω της).