8 Μαρ 2020

Πληροφορίες για την Απονομή των Διπλωμάτων Ευποιίας του Ε.Π.Ο.Κ.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΥΠΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ στο  πλαίσιο της κοινωφελούς του δράσης,  έχει καθιερώσει κατά τα πρότυπα της Ακαδημίας Αθηνών  εδώ και δέκα χρόνια (κάθε δύο  χρόνια) έναν υπέροχο θεσμό, μια κορυφαία κοινωνική δραστηριότητα-εκδήλωση, την τελετή βραβεύσεων έργων Ευποιίας, αλτρουισμού και κοινωνικής προσφοράς. Σ΄αυτήν βραβεύονται οργανώσεις, άτομα και φορείς απ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο για διακεκριμένες πράξεις προσφοράς προς το κοινωνικό  σύνολο.

Η  τελετή  βραβεύσεων πραγματοποιείται στον  χρόνο που γίνονται βραβεύσεις και δίνονται τα διπλώματα των Παγκοσμίων Λογοτεχνικών Διαγωνισμών. Στα επιλεγμένα άτομα προσφέρεται δίπλωμα ευποιίας σε πάπυρο κι επίσης το μεγάλο μετάλλιο με το σήμα του ΕΠΟΚ.

Ο θεσμός των βραβείων Ευποιίας έρχεται ανά δύο έτη για να επιβραβεύσει  την προσφορά, την αυτοθυσία, τον αλτρουισμό, την αυτοθυσία και των ηρωισμό των ανθρώπων του Ελλαδικού και Κυπριακού χώρου που συνεχίζουν να συμβάλλουν στη διατήρηση των αξιών σε ατομικό επίπεδο  και σε άτομα που με αυτοθυσία και αλτρουισμό προσέφεραν έργο σε συνανθρώπους  τους συμβάλλοντας στο κοινό  καλό.