26 Ιουν 2022

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΑΣΟΥ 18/19/6/2022

 

Στις 18 και 19 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκαν στον Λιμένα της όμορφης Θάσου εκδηλώσεις στην μνήμη του πρωτοπρεσβύτερου Παπαγιώργη Διαμαντόπουλου. Διοργανωτές και ψυχή των εκδηλώσεων αυτών η κόρη του μεταστάντος λογοτέχνιδα κ. Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου και ο σύζυγός της κ. Χαράλαμπος Φιλιππίδης με την αρωγή του Δήμου Θάσου.

   Το Σάββατο 18/6/2022 έγινε σεμνή τελετή στο επιτροπικό του ναού του Αγίου Νικολάου, παρουσία του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθερίου Κυριακίδη καθώς και άλλων επισήμων, όπου ο πρωτοπρεσβύτερος διακόνευε για πολλές δεκαετίες. Κατά την τελετή η φωτογραφία του εκλιπόντος ιερέα τοποθετήθηκε ανάμεσα στις λοιπές ιστορικές φωτογραφίες του ναού. Στην συνέχεια οι ποιητές Ελευθέριος Μουφτόγλου και Γεράσιμος Μοσχόπουλος απήγγειλαν βραβευμένο ποίημά τους αφιερωμένο στην μνήμη του ιερέα.

 Το βράδυ της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια αγάλματος, στο οποίο απεικονίζετε ο Ποσειδώνας και η σύζυγός του Αμφιτρίτη, δωρεά του Χαράλαμπου Φιλιππίδη (η πέμπτη κατά σειρά) προς το νησί της Θάσου παρουσία και πάλι του Δημάρχου και λοιπών επισήμων. Ακολούθησε δεξίωση και δείπνο προς τιμή όλων όσων συμμετείχαν στις εκδηλώσεις. 

 Στις 19/6/2022, μετά το πέρας του μνημόσυνου για τον εκλιπόντα ιερέα, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση απονομής βραβείων του ποιητικού διαγωνισμού, τον οποίο είχε διοργανώσει η κ. Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου στην μνήμη του πατέρα της, παρουσία και πάλι του Δημάρχου Θάσου. Ακούστηκαν σημαντικές ποιητικές δημιουργίες, σε μια άκρως συγκινητική ατμόσφαιρα, από αξιόλογους δημιουργούς, οι οποίοι δικαίως και βραβεύθηκαν. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης επιδόθηκε το βραβείο του ΕΠΟΚ προς την κ. Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου, για την προσφορά της προς τα Ελληνικά γράμματα και τον πολιτισμό. Την βράβευση έκανε ο πρόεδρος της ΕΛΒΕ κ. Ελευθέριος Μουφτόγλου, ο οποίος εκπροσώπησε και τον ΕΠΟΚ.

Το σύνολο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε σε μια άκρως συγκινητική ατμόσφαιρα, πλαισιωμένη από μια υπέροχη φιλοξενία του Δήμου Θάσου.

 

Επιμέλεια κειμένου: Ελευθέριος Μούφτογλου

 

Ακολουθούν φωτογραφίες από τις εν λόγω εκδηλώσεις