7 Δεκ 2022

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ;


Η Δρ Ελένη Παπαδοπούλου σε άρθρο της αναφέρει ότι η συμφωνία των Πρεσπών, η οποία βάφτισε τους σλαβόφωνους σκοπιανούς <<Μακεδόνες>> αποδίδοντάς τους <<Μακεδονική>> γλώσσα και ιθαγένεια, αρχίζει και παράγει αποτελέσματα. 


Το Πρωτοδικείο Φλώρινας επικύρωσε το καταστατικό μιας ΜΚΟ με την ονομασία<< Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας>> με έδρα τη Φλώρινα, η οποία έχει σκοπό έχει τη  διάδοση της <<Μακεδονικής>> γλώσσας σε Έλληνες. Το κατά πόσο υπάρχει μακεδονική γλώσσα το έχουν ήδη αναλύσει με ακλόνητα επιχειρήματα σπουδαίοι γλωσσολόγοι. Δεν υπάρχει. Το

ίδιο ισχυρίζονται και οι Βούλγαροι, οι οποίοι δηλώνουν ότι η γλώσσα που μιλούν στα Σκόπια και πέριξ αυτών  αποτελεί βουλγαρικό ιδίωμα.


Όσοι  λοιπόν υπερψήφισαν αυτήν την κατάπτυστη συμφωνία παρά τις φοβερές αντιδράσεις του κόσμου δεν τους χάρισαν απλά μία γλώσσα με την ονομασία <<Μακεδονική>>, αλλά έφτασαν στο σημείο να υπογράψουν ότι τα μακεδονικά ανήκουν στην ομάδα των νοτίων σλαβικών γλωσσών.


Σλαβικά μιλάει η Μακεδονία η οποία έχει Σλάβους όπως ο Μέγας Αλέξανδρος και οι απόγονοι του… Από τη στιγμή που η συμφωνία αναγνωρίζει Μακεδονική γλώσσα, τους έχουμε δώσει την άδεια να προωθήσουν τα σχετικά όπου και όπως θέλουν. Μαζί με τα μαθήματα γλώσσας, θα αρχίσουν και τα μαθήματα ιστορίας και πολιτισμού. Και κάπου εκεί θα βγει και ο Μέγας Αλέξανδρος να μιλά το βουλγαρικό ιδίωμα και να έχει φτάσει τον σκοπιανό πολιτισμό. Κάπου εκεί θα εμφανιστεί μία καταπιεσμένη μειονότητα στη Βόρεια Ελλάδα όπου ομιλεί τα <<Μακεδονικά>>. Κάποιοι ήρθαν, χάρισαν την Μακεδονία και  απήλθαν. 


Το θέμα δυστυχώς είναι τι κάνει πλέον  η κυβέρνηση. Θα αποδεχτεί κάποιος να διαδίδει στην ελληνική Μακεδονία τα <<μακεδονικά >>των Σκοπιανών;;; Τι θα γίνει στο μέλλον;;;



Ηρακλής Ζαχαριάδης