16 Μαρ 2023

ΤΟ ΒΕΛΟΥΔΕΝΙΟ ΜΑΞΙΛΑΡΑΚΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡΕΤΟΓΛΙΔΟΥ-ΦΩΛΗΑ

Κριτική από τη Ζωή Φράγκου

Μια συγκινητική ιστορία μας δωρίζει η Ευαγγελία Αρετογλίδου Φωληά , με το βιβλίο της:
ΤΟ ΒΕΛΟΥΔΕΝΙΟ ΜΑΞΙΛΑΡΑΚΙ
Μια καλή ιστορία, πάντα κρίνεται κατ' εμέ, από τα θέματα συζήτησης που ανοίγει . Στην προκείμενη περίπτωση είναι πολλά, όπως : πόσο ικανοποιημένοι είμαστε από την καθημερινότητά μας; έχουμε τη διάθεση να απολαμβάνουμε τα κεκτημένα; ή ο νους μας 'τρέχει' διαρκώς σε αυτό που δεν έχουμε και κατά πόσο αυτό είναι καλό , λειτουργικό και ωφέλιμο για εμάς;
Οι ανθρώπινες πτυχές του χαρακτήρα που ξεδιπλώνονται στα βιβλία της κ Αρετογλίδου, η ευγένεια, η αξιοπρέπεια, οι χαμηλοί τόνοι, οι πράοι χαρακτήρες , το ιδεατό παραμυθένιο τέλος, το βλέμμα στη ζωογόνα φύση είναι κυρίαρχα.
Στο βιβλίο αυτό ένα βελουδένιο μαξιλαράκι είναι ο πρωταγωνιστής , ευγενικό , ισορροπημένο, χαρούμενο που γνωρίζει ποια είναι η θέση του αλλά βάζει και τους στόχους του.
Όταν ανατρέπεται για λίγο η καθημερινότητά του πλημμυρίζει αγωνία και φόβο. άραγε πόσοι από εμάς αναγνωρίζουμε δικά μας συναισθήματα;
Απλό κατανοητό κείμενο με όμορφη εικονογράφηση και σημαντικά μηνύματα.
Η συγγραφέας μας κυριαρχεί με την απλότητά της και την εκ βαθέων ειλικρινή κατάθεση της ψυχής της και του αυθεντικού χαρακτήρα της σε κάθε της βιβλίο.
Το συγκεκριμένο κυκλοφορεί δωρεάν στο διαδίκτυο.
Καλοτάξιδο!