1 Ιουν 2023

ΛΙΤΣΑ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΗΣ ΚΑΙ ΔΟΜΝΙΚΗ Αντάμα με τη μοίρα στα Βουρλά της Μικράς Ασίας ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΚΥΣΤΗΣ


Κριτική της Ζωής Φράγκου:
Δηλώνω ενθουσιασμένη με το νέο βιβλίο της βραβευμένης , αγαπημένης συγγραφέως και Δικαστικής Λειτουργού κ Λίτσας Καποπούλου! Παλιγγενεσία σκέψεων , χρωμάτων , τόπων , ευωδίας, συναισθημάτων, αναμνήσεων , πλαισιωμένα από ιστορικά στοιχεία, δοσμένα με ακρίβεια κατόπιν σοβαρής ερευνητικής εργασίας. Ο έρωτας για την ζωή , τον αγώνα, την ελευθερία , τις Αλησμόνητες Πατρίδες και τη Μάνα Ελλάδα, αλλά και για τον ίδιο τον έρωτα αναβλύζει πανταχόθεν!
Ένα ταξίδι στο χρόνο , μέσα από ιστορικά γεγονότα και σημαντικές φυσιογνωμίες που δεν υπερσκελίζουν την σημαντικότητα των ηρώων του βιβλίου, μα απεναντίας λειτουργούν ενισχυτικά!
Η Μικρασιατική καταστροφή, τα μοναδικά Βουρλά , σημείο αναφοράς στο χθες , πέρασαν με την πένα της συγγραφέως στο σήμερα , δημιουργώντας γέφυρες ζωής. Ματιές σε πληθώρα ιστορικών γεγονότων με άρωμα Μικρασίας και Ελλάδας , της ελληνικής επανάστασης και άλλων που μας καταλύουν , προτρέποντας μας να ενδοσκοπήσουμε πολύ βαθιά και να μάθουμε επιτέλους ποιοι είμαστε!
Κύκλοι ζωής , αρχής και τέλους και πάλι αρχής μέσα από την αγάπη που ανθίζει μέσα στις οικογένειες των ηρώων και αριστοτεχνικά με μοιραίο τρόπο τους ενώνει!
Ήρωες δυνατοί μα και ευάλωτοι, αυθεντικά ανθρώπινοι αριστοτεχνικά σκιαγραφημένοι, ανώτεροι αλλά και ταυτόχρονα γήινοι, με αυθεντικά ερωτήματα, διλήμματα , ανησυχίες , σκέψεις που ζουν, πεθαίνουν, αλλά αγαπούν για πάντα , μέσα από τους απογόνους με τη δύναμη των προγόνων.
Άρτια συνοχή στην ιστορία, χωρίς λάθη , κενά και ερωτηματικά, στρωτή κατανοητή γλώσσα, με άριστη επιλογή λέξεων .
Ισχυρό το αποτύπωμα της ιστορίας, διαχρονικό άρα και βαρυσήμαντο!
Θερμά συγχαρητήρια Εύγε! Καλοτάξιδο!