3 Οκτ 2023

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

 

"ΜΕ ΤΟΝ Ε.Π.Ο.Κ. ΚΑΘΕ ΔΙΗΓΗΜΑ Ή ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ" ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ
Ο Ε.Π.Ο.Κ. προκηρύσσει τον 4ο Χριστουγεννιάτικο Διαγωνισμό του, "Με τον Ε.Π.Ο.Κ. κάθε διήγημα ή παραμύθι είναι Χριστούγεννα" ο οποίος λήγει την 15η Νοεμβρίου 2023, ώστε να έχει ολοκληρωθεί και εκδοθεί ο τέταρτος τόμος της χριστουγεννιάτικης ανθολογίας πριν τα Χριστούγεννα.
Ο εν λόγω διαγωνισμός απευθύνεται τόσο σε ενήλικες όσο και σε μαθητές από όλες τις ηλικίες!
Φέτος, περισσότερο από ποτέ, ο ΕΠΟΚ σας καλεί να σκεπάσετε με τη μελάνη σας τον ήχο τον πολυβόλων και τις εκρήξεις από τις βόμβες ώστε στα αυτιά των μικρών παιδιών να φτάσουν μόνο μηνύματα αγάπης, αδελφοσύνης, και αλληλεγγύης. Σας καλούμε να γεμίσουμε τον κόσμο με παραμύθια που μιλούν για την ελπίδα, για τη γέννηση του θεανθρώπου και για το καλό στην καρδιά των ανθρώπων. Όλοι μαζί δίνουμε μια γροθιά στην άσχημη όψη της πραγματικότητας και γλυκαίνουμε τα όνειρα των μικρών παιδιών.
Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό μας, παρακαλούμε το Χριστουγεννιάτικο Παραμύθι και το Χριστουγεννιάτικο Διήγημα να μην υπερβαίνουν τις τέσσερις σελίδες Α4 δακτυλογραφημένες με γραμματοσειρά Arial 12. Φυσικά τα θέματά σας θα πρέπει να είναι χριστουγεννιάτικα.
Έχετε δικαίωμα να λάβετε μέρος είτε στο Παραμύθι είτε στο Διήγημα είτε και στα δύο, ενώ μπορούν να αποσταλούν και Παραμύθια ή Διηγήματα παλαιότερων χρόνων τα οποία δεν είναι βραβευμένα.
Μαζί με τη συμμετοχή σας, θα πρέπει να υπάρχει σε ξεχωριστό αρχείο (word ή pdf μόνο) το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση, το τηλέφωνο και το email του συμμετέχοντα (ή του καθηγητή σε περίπτωση που καθοδηγεί κάποιον μαθητή). Επίσης, επειδή σκοπεύουμε να εκδώσουμε ένα βιβλίο με όλα τα «επιλέξιμα» έργα από τον διαγωνισμό αυτό, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, παρακαλούμε όπως αναφέρετε στο έγγραφο με τα στοιχεία σας εαν ενδιαφέρεστε να συμπεριληφθεί το έργο σας σε ένα τέτοιο εάν θεωρηθεί «επιλέξιμο». Το κόστος και οι όροι του βιβλίου θα ανακοινωθούν τον Νοέμβριο και μπορείτε εως τότε να αλλάξετε την επιλογή σας εάν θέλετε. Δε γίνονται δεκτά χειρόγραφα.
Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμπεριλάβουμε το έργο σας για αξιολόγηση είναι να έχετε εγγραφεί στη λίστα ενημερώσεων (newsletter) του συλλόγου μας πατώντας στο http://eepurl.com/2nKyr αν δεν το έχετε κάνει ήδη, έτσι ώστε να διευκολύνετε την επικοινωνία μας μαζί σας. Σε περίπτωση μαθητικής συμμετοχής στον εν λόγω διαγωνισμό που η υποβολή γίνει από τον καθηγητή του μαθητή, η εγγραφή μπορεί να γίνει είτε με το email του καθηγητή είτε με το email του μαθητή εάν υπάρχει.
Η κριτική επιτροπή θα ανακοινωθεί μαζί με τα αποτελέσματα. Μπορείτε να στέλνετε τα έργα σας στο email kypriakosellinismos@yahoo.gr εντός της προθεσμίας.