14 Απρ 2024

“Στο χάδι του ανέμου” του Γεράσιμου Τζιβρά



“Στο χάδι του ανέμου”, ένα βιβλίο κόσμημα του καταξιωμένου Χειρουργού Ιατρού και Ποιητή, Γεράσιμου Τζιβρά, το οποίο εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Αρχύτας σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου.
Ο χαρισματικός ποιητής μέσα από τις 122 σελίδες του βιβλίου, καπλαντίζει βαθυστόχαστες σκέψεις συνθέτοντας με νόημα και ουσία, αποτυπώνοντας έντονα τα συναισθήματά του για την αγαπημένη του πατρίδα.
Η ποιητική γραφή του με μια ζηλευτή μαεστρία εκπέμπει φως, αυτό
το φως της απλότητας, της προσήνειας, της ευγένειας και της αλήθειας.
Ο Γεράσιμος Τζιβράς, είναι ένας μαγοπλάστης του λόγου, όπου στον βωμό της δημιουργίας καταθέτει απλόχερα την ψυχή του, αγγίζοντας απαλά ευαίσθητες χορδές μας. Είναι ένας παρατηρητής της ανθρώπινης ύπαρξης που σκάβει βαθιά στα σωθικά
και…ανακαλύπτει.
Μέσα στις ερωτικές του σελίδες “χάνεσαι”, συγκινείσαι, αγαπάς, παθιάζεσαι, αφήνεσαι, παίρνεις δύναμη, κάνεις τα δικά σου ταξίδια και όνειρα.
Οι εντυπωσιακοί πίνακες της ζωγράφου και σοπράνο, Δέσποινας Σκαρλάτου, συνοδεύουν τα ποιήματά του, ανακατεύοντας χρώματα, αποχρώσεις και υλικά και μεταμορφώνοντας τους στίχους του ποιητή σε θεσπέσια αριστουργήματα.
Ο ταλαντούχος Γεράσιμος Τζιβράς, γνωρίζει πολύ καλά πώς να αγγίξει τον αναγνώστη και με την ευθύβολη γλώσσα του να τον παρακινήσει να βρεθεί μαζί του στον δρόμο που χάραξε μέσα από τα οράματα των στίχων του. Γι’ αυτό όσες φορές και να διαβάσουμε την συγκεκριμένη ποιητική συλλογή, δεν θα είναι ποτέ αρκετές!

Σταυρούλα Βενιέρη
Συγγραφέας Παραμυθιών &  Παιδικής Λογοτεχνίας