22 Μαΐ 2025

28 ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ 1 ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗ

 

Η Αγγελική Τριάντη είναι Ελληνίδα συγγραφέας, ποιήτρια και στοχάστρια που δραστηριοποιείται έντονα στον χώρο της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. Το έργο της χαρακτηρίζεται από βαθύ στοχασμό, λυρικό ύφος και μια έντονη ανάγκη να επικοινωνήσει τα πιο ουσιαστικά ανθρώπινα συναισθήματα και αξίες. Γράφει κυρίως ποίηση και στοχαστικά πεζά, ενώ το έργο της εμπνέεται από τον εσωτερικό κόσμο, τη φύση, την ανθρώπινη ύπαρξη, τη μοναξιά, αλλά και τη δύναμη της ελπίδας. Το βιβλίο με τον τίτλο 28 Ταξίδια και 1 Προσωπογραφία είναι το πλέον πρόσφατο βιβλίο της.

Όπως και στα λοιπά βιβλία της κυρίας Τριάντη, έτσι και στο προκείμενο είναι παρόντα τα χαρακτηριστικά του έργου της. Η γλώσσα της είναι πλούσια, μουσική και συχνά μεταφορική, με έντονα ποιητικά στοιχεία, ακόμη και όταν γράφει πεζά. Το έργο της διακατέχεται από υπαρξιακά ερωτήματα και φιλοσοφικές ανησυχίες. Συχνά αναρωτιέται για τον χρόνο, τη φθορά, την αγάπη και τη μνήμη. Εξερευνά με ευαισθησία τον εσωτερικό κόσμο των ανθρώπων — από τη μοναξιά και τον πόνο μέχρι τη χαρά και την αγάπη. Συχνά αντλεί έμπνευση από το φυσικό τοπίο, χρησιμοποιώντας εικόνες όπως το φως, οι εποχές, το νερό και ο ουρανός για να εκφράσει εσωτερικές καταστάσεις.

Λοιπά βιβλία της.

«Το φως της ηλιαχτίδας» (2021) – Ένα στοχαστικό βιβλίο για την ελπίδα και το φως που κρύβεται μέσα στις πιο σκοτεινές στιγμές της ζωής.

«Γλυκόπικρες δροσοσταλίδες ζωής» (2022) – Συλλογή μικρών ποιημάτων και στοχασμών που αγγίζουν την ψυχή του αναγνώστη.

«Ποιητικοί στοχασμοί» (2023) – Συνδυασμός ποίησης και φιλοσοφικής γραφής, με σκοπό να προσφέρει εσωτερική γαλήνη και σκέψη.

«Σμιλεύματα» (2023) – Ένα έργο που "σμιλεύει" την ανθρώπινη εμπειρία μέσα από λέξεις.

Θεματικές ενότητες του έργου της

Ο χρόνος και η παροδικότητα της ζωής

Η ανθρώπινη ψυχή και η ανάγκη για νόημα

Η μοναξιά και η επικοινωνία

Η φύση ως καταφύγιο

Η ελπίδα ως πράξη αντίστασης

Διαβάζοντας τα έργα της  Αγγελική Τριαντή μπορούμε να στραφούμε προς τα μέσα και να κατανοήσουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Ο λόγος της είναι γαλήνιος, παρηγορητικός και βαθιά ανθρώπινος. Προσφέρει μια εναλλακτική θέαση της ζωής, πιο ποιητική και ουσιαστική.