23 Απρ 2015

Προκήρυξη 6ου Παγκόσμιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ε.Π.Ο.Κ.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,


Αποτελεί για μένα ιδιαίτερη τιμή και ξεχωριστό προνόμιο η δυνατότητα να επικοινωνώ μαζί σας με την ευκαιρία της προκήρυξης του 6ου Παγκόσμιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού που διοργανώνει ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδος εις μνήμη Βίκυς Ζαχαρίου και του Δημήτρη Μανιού.

Θέλω να ευχηθώ σε όλους όσους θα λάβουν μέρος, Ελλαδίτες και Κύπριους, και σε όλους τους απόδημους συμπατριώτες μας στη Μεγάλη Αυτή Γιορτή της Λογοτεχνίας κάθε επιτυχία και εκπλήρωση των φιλότιμων και αξιέπαινων προσπαθειών σας.

Σας καλώ όλους όσοι πήρατε την προκήρυξη στα χέρια σας (διαθέσιμη παρακάτω) να την προωθήσετε όπου έχετε φίλους που συνεργάζεσθε ή που γράφουν λογοτεχνικά διηγήματα, ποιήματα, θεατρικά έργα, ή λογοτεχνικούς συλλόγους. Επικοινωνήστε την προκήρυξή μας μέσα από τις ιστοσελίδες σας, μέσα από τα δικά σας  δίκτυα Facebook & Twitter για να φέρουμε τους λογοτέχνες κοντά μας.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς όλους και όλες για την βοήθεια και τη μεγάλη προσπάθεια που θα κάνουμε όλοι μαζί.

Με εκτίμηση,
Dr. Ηρακλής Ζαχαριάδης
Πρόεδρος Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων (Ε.Π.Ο.Κ.)


Προκήρυξη 6ου Παγκόσμιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ε.Π.Ο.Κ.


Ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Π.Ο.Κ.) προκηρύσσει τον 6ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό εις μνήμην Βίκυς Ζαχαρίου και Δημήτρη Μανιού. Ο Διαγωνισμός λήγει στις 28 Οκτωβρίου 2015. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, εντός και εκτός Ελλάδος, διαμένοντες ελληνόφωνοι, ανεξαρτήτως ηλικίας. Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν με ένα έως τρία λογοτεχνικά είδη, αλλά με ένα μόνο έργο τους για κάθε είδος.

Όσον αφορά το Ποίημα, να μην υπερβαίνει τους 30 στίχους, το Διήγημα τις 6 σελίδες, η Νουβέλα τις 60 σελίδες, το Μυθιστόρημα τις 100 σελίδες, το Θεατρικό τις 100 σελίδες και το Δοκίμιο τις 30 σελίδες. Κάθε έργο πρέπει να σταλεί σε δύο δακτυλογραφημένα αντίτυπα, χαρτιού Α4 ή ηλεκτρονικά (στο email kypriakosellinismos@yahoo.gr), με ψευδώνυμο πάνω δεξιά (και τα απαραίτητα προσωπικά στοιχεία σε άλλο συνημμένο αρχείο). Η γραμματοσειρά που πρέπει να χρησιμοποιηθεί είναι “Arial” με μέγεθος γραμμάτων 12. Οι διαγωνιζόμενοι να εσωκλείσουν στον μεγάλο φάκελο, ένα μικρότερο κλειστό, ο οποίος να αναγράφει το ψευδώνυμο και τον τίτλο του έργου τους, ενώ μέσα σ’ αυτόν πρέπει να υπάρχουν τα εξής προσωπικά στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, Διεύθυνση κατοικίας (με Τ.Κ.), Τηλέφωνο επικοινωνίας (Σταθερό και κινητό), email (Προαιρετικά), Ψευδώνυμο, Τίτλο και Λογοτεχνικό είδος του έργου (που διαγωνίζεστε). Όλα τα προσωπικά στοιχεία των διαγωνιζομένων που λάβουμε θα χρησιμοποιηθούν και ενδέχεται να κοινοποιηθούν σε τρίτους για θέματα σχετικά με το διαγωνισμό.

Αποστολή συμμετοχής με απλό ταχυδρομείο (όχι συστημένο) έως τις 28 Οκτωβρίου 2015 και ακολούθως με email. Προς κ. Ηρακλή Ζαχαριάδη, πρόεδρο του Ε.Π.Ο.Κ., στην διεύθυνση: Μικράς Ασίας 55, Αμπελόκηποι 11527. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 0030 6937554184 ή στο email kypriakosellinismos@yahoo.gr. Επίσης, σημειώστε πως μπορείτε να ενημερωθείτε για οτιδήποτε σχετικό με τον Ε.Π.Ο.Κ. στην ιστοσελίδα μας, www.epok.gr. Μπορείτε να δημιουργήσετε από τα θέματα οποιοδήποτε έντεχνο είδος λόγου επιθυμείτε. Έχετε δικαίωμα να λάβετε μέρος με ένα έως τρία είδη έντεχνου λόγου (π.χ. ποίημα, διήγημα, μυθιστόρημα).

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τα κάτωθι είδη του λόγου και θέματα:

Θέματα:
 • Διακοπές στην Κύπρο - Μια αξέχαστη εμπειρία για κάθε ηλικία
 • Η συμβολή  των νέων της Ελλάδος στην εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο το 1974
 • Ποια η συμβολή των νέων μας στους αγώνες της Λευτεριάς; ("ΑΥΤΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΛΕΥΤΕΡΩΘΗ ΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, ΛΕΥΤΕΡΩΘΗ ΜΕ ΑΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΥΣΙΕΣ" -Γ. Μακρυγιάννης)
 • Το ψυχικό μεγαλείο των γονιών των ηρωωμαρτύρων της ΕΟΚΑ
 • Κάτω στην Κυπρο, την Κερύνεια, την Αμμόχωστο, τη Μόρφου, τον Καραβά-Λάπηθος  (Μια απο τις τέσσερις πόλεις). "Ώρα οι λεμονιές να ανθίσουν, να νεώσει ο λεμονανθός τη φύση"
 • Ύμνος στην Κύπρο, την Αέρινη, τη Μακάρια γη...
 • Εξαρσις της γλυκιάς χώρας Κύπρου (Κάτω στη γλυκιά τη χώρα την Κύπρο)
 • "ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΦΤΕΡΟΣ"  - Ν. Καζαντζάκης
 • Η Κύπρη, του έρωτα η θεά Αφροδίτη
 • Το Αρχιπέλαγος
Προσοχή: Το έργο σας πρέπει να είναι εντός του θέματος που θα επιλέξετε.
Σημείωση: Φέτος θα δεχτούμε για αξιολόγηση και βιβλία εκδοθέντα το 2013, 2014 και 2015.

Είδη του λόγου:
 • Ποίηση
 • Έμμετρη σατυρική ποίηση (πάνω σε θέματα της σημερινής εποχής)
 • Διήγημα
 • Νουβέλα
 • Μυθιστόρημα
 • Θεατρικό έργο
 • Δοκίμιο
 • Μουσικός στίχος