17 Απρ 2015

Το πρόγραμμα της εκδρομής του ΕΠΟΚ στην Κύπρο!

ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ: 29 ΜΑΪΟΥ - 2 ΙΟΥΝΙΟΥ
(τριήμερο Αγίου Πνεύματος)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/5/15, ΠΑΦΟΣ
Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο της Αθήνας και εν συνεχεία αναχώρηση με Ryanair (Αθήνα - Πάφος στις 9:35 π.μ.). Άφιξη στο αεροδρόμιο Πάφου και αμέσως αναχώρηση για την Ιερά Μονή του Αγίου Νεοφύτου. Εκεί θα δούμε την Εγκλείστρα που σκάφτηκε μέσα στο βράχο από τον ίδιο τον Άγιο Νεόφυτο και η οποία περιλαμβάνει μερικές από τις ωραιότερες βυζαντινές τοιχογραφίες που χρονολογούνται ανάμεσα στο 12ο και τον 15ο αιώνα. Εν συνεχεία επίσκεψη στο χωριό Καμάρες και αναχωρούμε για το καράβι του Γρίβα Διγενή ,τους τάφους των βασιλέων, την εκατόμβη της Αγίας Σολωμονής και τη στήλη όπου ο Απόστολος Παύλος μαστιγώθηκε και επισκεφτόμαστε τα ιστορικά σχολεία εκεί όπου φοίτησε ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης. Περίπατος στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου. Ακολούθως, περνάμε από τις αγγλικές βάσεις και σταματάμε για φωτογραφίες στην Πέτρα του Ρωμιού για να θαυμάσουμε το απέραντο γαλάζιο όπου κατά τη μυθολογία  αναδύθηκε από τους αφρούς των κυμάτων η θεά της ομορφιάς και του έρωτα, η Αφροδίτη. Αναχώρηση για Λεμεσό στο ξενοδοχείο μας Navarria Ηotel και το βράδυ φαγητό και ξεκούραση - ελεύθερη έξοδο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/5/15, ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Κύπρου, τη Λευκωσία. Φθάνουμε στη Λευκωσία και επισκεπτόμεθα την Πράσινη Γραμμή που χωρίζει σε ελληνικό και τούρκικο τομέα, τα φυλακισμένα μνήματα, το στρατόπεδο Κοκκινοτριμιθιάς, τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, το μνημείο των πεσόντων Ελλήνων κατά την τουρκική εισβολή. Θα ακολουθήσει γεύμα για τους συμμετέχοντες στην εκδρομή, προσφορά του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού. Επίσης βλέπουμε τα Ενετικά τείχη το Αρχαιολογικό μουσείο, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη με τις θαυμάσιες τοιχογραφίες, το Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής, καθώς και τη γραφική Λαϊκή Γειτονιά, μια συνοικία του 19ου αιώνα. Ξενάγηση από τον Κύπριο δημοσιογράφο και αγωνιστή της ΕΟΚΑ  κ. Γιάννη Σπανό. Ακολουθεί γεύμα (προσοφορά του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού) δίπλα στο Ledra Palace. Εν συνεχεία, αναχώρηση για την ιερά Μονή Μαχαιρά (κρυσφήγετο Γρηγόρη Αυξεντίου) Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση - δείπνο. Το βράδυ βόλτα στην πόλη της Λεμεσού.

ΚΥΡΙΑΚΗ 30/5, ΛΕΜΕΣΟΣ – ΤΡΟΟΔΟΣ – ΜΟΝΗ ΚΥΚΚΟΥ
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για να ξεναγηθούμε στα ορεινά καταπράσινα θέρετρα της Κύπρου όπου τα γραφικά χωριουδάκια, οι βυζαντινές εκκλησίες και τα γάργαρα νερά. Θα επισκεφτούμε τις χιλιοτραγουδισμένες πλαγιές γνωστές από την ποίηση του Σεφέρη και το καταπράσινο χωριό Πλάτρες. Διασχίζουμε την οροσειρά του Τροόδους, περνάμε από τα γραφικά χωριά και σταματούμε στο κέντρο της πλατείας Τροόδους που είναι 1750 μ. από την επιφάνεια της θάλασσα. Μετά θα συνεχίσουμε για το μεγαλύτερο και πλουσιότερο μοναστήρι του νησιού, το μοναστήρι του Κύκκου, του 12ο αιώνα που είναι αφιερωμένο στην Παναγία. Στο Θρονί θα επισκεφτούμε τον τάφο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ΄, του πρώτου Προέδρου της Κύπρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση - δείπνο. Το βράδυ βόλτα στη Λεμεσό

ΔΕΥΤΕΡΑ 1/6, ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ
Μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε για Λευκωσία. Ακολουθεί εκδρομή στα Κατεχόμενα, την Κερύνεια, τον Αγιο Βαρνάβα, τη Σαλαμίνα και τη Νεκρή πόλη της Αμμοχώστου. Εν συνεχεία αναχωρούμε μέσω Παραλιμνίου (το χωριό του Σολωμού και Ισαάκ), κινούμαστε προς την παραθαλάσσια πόλη της Αγίας Νάπας και το μοναστήρι της Αγίας Νάπας στο οποίο ο Σεφέρης έγραψε το ποίημα "Αγία Νάπα", που κέρδισε Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 1963. Ακολουθεί προαιρετικό φαγητό στο λιμανάκι και μετά το γεύμα αναχωρούμε για την εκκλησία του Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα. Αναχώρηση για Λεμεσό στο ξενοδοχείο μας Navarria Ηotel και το βράδυ φαγητό.

ΤΡΙΤΗ 2/6
Ελεύθερη μέρα για περίπατο στην πόλη της Λεμεσού, επίσκεψη στο Κάστρο Λεμεσού και τη Μαρίνα Λεμεσού για καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για Πάφο - Αεροδρόμιο (πτήση στις 3:30 μ.μ. με Ryanair)

Σημείωση: Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και δύναται να τροποποιηθεί ανάλογα με τις απαιτήσεις των υπευθύνων του group.

Η είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία είναι δωρεάν και προσφορά του ΚΟΤ, πλην των περιπτώσεων του καθεδρικού Ναού του Αγ. Ιωάννη και της εγκλείστρας του Αγ. Νεοφύτου.

Τιμή κατ’ άτομο:  450 ευρώ (σε δίκλινο δωμάτιο) με τουριστικό γραφείο VLASSOPOULOS TRAVEL (τα μονόκλια δωμάτια 500 ευρώ)

Περιλαμβάνονται:
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Navarria Hotel
  • Ημιδιατροφή καθημερινώς σε μπουφέ
  • Μονοήμερες εκδρομές βάσει του προγράμματος
  • Δύο Κυπριακές μουσικές βραδιές με χορό στο ξενοδοχείο
  • Κύπριος συνοδός
  • Ξεναγός στα Φυλακισμένα Μνήματα και στις φυλακές Κοκκινοτρυμιθιάς ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Γιάννης Σπανός
  • Ασφάλεια Αστικής και ιατροφαρμακευτικής ευθύνης
  • Η είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία είναι δωρεάν και προσφορά του ΚΟΤ, πλην των περιπτώσεων του καθεδρικού Ναού του Αγ. Ιωάννη και της εγκλείστρας του Αγ. Νεοφύτου.
  • Αεροπορικό εισιτήριο με Ryanair (αεροπλάνο Boeing 737-800) και φόροι αεροδρομίου
  • Δώρο ένα μεσημεριανό γεύμα σε ταβέρνα της επιλογής μας από το Vlassopoulos Travel
  • Δώρο τα έξοδα μεταφοράς μιας ταξιδιωτικής βαλίτσας 15 kg, μιας τσάντας χεριού 10 kg (επίσημων διαστάσεων Ryanair: έως 55 cm x 40 cm x 20 cm) και δικαιούμαστε τη μεταφορά μιας μικρής τσάντας χεριού (έως 35 x 20 x 20 cm) για την πτήση μας (ανα άτομο)