22 Ιαν 2017

ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΟΚ, ΤΟ ΑΠΚΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Ο ΕΠΟΚ, ΤΟ ΑΠΚΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ συνδιοργανώνουν για πρώτη  χρονιά σειρά διαλέξεων με την Επωνυμία ''ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ''.

Πρόκειται για σειρά εκλαικευμένων διαλέξεων, οι οποίες είναι ανοιχτές για το κοινό με θέματα ιστορικά πολιτιστικά και γενικότερου ενδιαφέροντος. Θα πραγματοποιούνται από μέλη του Διδακτικού και Ερευνιτικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς και από Καθηγητές των Πανεπιστημίων Ελλάδοας, Επιστημονικά Ιστιτούτα, Οργανισμούς ή Συλλόγους Επιστημόνων.

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται κάθε 1η Τετάρτη κάθε μήνα, στο Σπίτι της Κύπρου, στην Κυπριακή Πρεσβεία  και ώρα 6.30 μμ. Η διάρκεια των διαλέξεων θα είναι 45 λεπτά και θα ακολουθεί συζήτηση.

Ο πρώτος κύκλος διαλέξεων αποτελείται από 5 διαλέξεις που θα πραγματοποιηθούν:
*Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου
*Τετάρτη 1 Μαρτίου
*Τετάρτη 4 Απριλίου
*Τετάρτη 3 Μαϊου
*Τετάρτη 7 Ιουνίου

Μετά τη λήξη του πρώτου κύλου διαλέξεων θα απονεμηθούν ειδικά πιστοποιητικά παρακολούθησης σε όσους συμμετείχαν ανελλειπώς.

Η πρώτη διάλεξη έχει τίτλο '' Ένας αρχαίος κωμικός ποιητής από την Πάφο, ο Σώπατρος''. Ομιλητής ο Κος Λιάπης Βάιος, Κοσμήτορας της Σχολής των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου.