21 Ιουλ 2018

Aνταπόκριση εκδηλώσεων στη Δημητσάνα Αρκαδίας στις 6-7 Ιουλίου 2018


Με λαμπρή επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις στη Δημητσάνα Αρκαδίας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Πολιούχου της περιοχής Αγίας Κυριακής στις 6-7 Ιουλίου 2018, οι οποίες διοργανώθηκαν από την Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Αγ.Κυριακής, του Δήμου Γορτυνίας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Γορτυνίας.
                                           
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή το πρωί 6 Ιουλίου 2018,  με  τρισάγιο στο Κοιμητήριο Δημητσάνας για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Κυρό Θεόφιλο και στη συνέχεια το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η υποδοχή Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γρηγορίου του Ε΄εκ του Αγίου Όρους στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Κυριακής. 
                                          

                                                                             

Ακολούθησε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ και στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου στο κέντρο της Δημητσάνας, με τη συνοδεία των Ιεραρχών, των ιερέων, του στρατιωτικού αγήματος, των Αρχών και των πιστών, υπό τους ήχους της προπορευόμενης Φιλαρμονικής Μεγαλόπολης.  
                                       
  
Μετά την περιφορά της Εικόνας της Αγίας Κυριακής, έγινε παρουσίαση παραδοσιακών χορών στο προαύλιο χώρο της Αγίας Κυριακής από τη Χορευτική Ομάδα Δημητσάνας.
Την επόμενη μέρα, 7 Ιουλίου 2018 το πρωί τελέστηκε ο όρθρος και η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ, παρουσία εκπροσώπων των Αρχών και πλήθος πιστών. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος τιμήθηκε με αναμνηστικές πλακέτες από τον οικείο Μητροπολίτη κ.Ιερεμία, τον Δήμαρχο Γορτυνίας κ. Γιάννη Γιαννόπουλο και την Αδελφότητα Δημητσανιτών.
                                         

                                                 

                                                      
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συνεχίστηκε στον προαύλιο χώρο της Αγίας Κυριακής με την επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο που τοποθέτησε ο Ε.Π.Ο.Κ. Ελλάδας το 2010, του Εθνομάρτυρα Κυπρίου Μητροπολίτη Δημητσάνας ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΧΑΤΖΗ (1875-1821) και κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Γορτυνίας κ.Γιάννη Γιαννόπουλο και από αντιπροσωπεία του Ελλ.Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδας,αποτελουμένη από μέλη του Δ.Σ. του Ε.Π.Ο.Κ., ήτοι τον Πρόεδρο κ.Ηρακλή Ζαχαριάδη, την Αντιπρόεδρο κ.Τζούλια Πουλημενάκου, την Γεν.Γραμματέα κ.Παναγιώτα Κάβουρα και την κ.Γιούλα Πάσιου.
                                               


                                         


Στη συνέχεια το κυπριακό συγκρότημα της κ.Νίκης Μιχαηλίδου «Εναλία Γη» παρουσίασε παραδοσιακούς κυπριακούς χορούς και τιμήθηκε με πολλά χειροκροτήματα.
                                           
      





Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ.Γιάννης Γιαννόπουλος και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Γορτυνίας κ.Μαρίνα Διαμαντοπούλου, υποδέχτηκαν στο γραφείο του Δημάρχου την αντιπροσωπεία του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Π.Ο.Κ.) με το κυπριακό χορευτικό συγκρότημα της κ.Νίκης Μιχαηλίδου «Εναλία Γη» και αντάλλαξαν μεταξύ τους δώρα και ευχές.
                                            

Τις διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ.Γιάννης Γιαννόπουλος, ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Αναστάσιος Πετρόπουλος, οι βουλευτές Αρκαδίας κ.Γεώργιος Παπαηλίου, κ. Κώστας Βλάσης, κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Γεώργιος Ρουμελιώτης,  η Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας κ.Ιωάννα Κριεκούκη, ο Αντιδήμαρχος Δημητσάνας κ.Χαράλαμπος Μπαξεβάνος, η Πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.Γ. κ.Μαρίνα Διαμαντοπούλου, Αντιδήμαρχοι Γορτυνίας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών κ.Εύη Τατούλη,   εκπρόσωποι των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δημητσάνας, το Δ.Συμβούλιο της Αδελφότητας Δημητσανιτών, αντιπροσωπεία του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Π.Ο.Κ.) με τον Πρόεδρο κ.Ηρακλή Ζαχαριάδη μετά της συζύγου του, καθώς και εκπρόσωποι πολλών φορέων.
Ο Πρόεδρος κ.Ηρακλής Ζαχαριάδης και τα μέλη του Δ.Σ. εκφράζουν εγκάρδιες ευχαριστίες στην Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως, στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Αγίας Κυριακής, στον Δήμο Γορτυνίας και στη Δημοτική Κοινωφ.Επιχείρηση Γορτυνίας για την πρόσκληση, τη συμμετοχή και τη φιλοξενία των εκπροσώπων του Ε.Π.Ο.Κ. στη Δημητσάνα. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Π.Ο.Κ. Ελλάδας

                                            

Για τον Ε.Π.Ο.Κ. Ελλάδας
Επιμέλεια ανταπόκρισης: Tζούλια Πουλημενάκου