21 Οκτ 2018

Ανακοίνωση για τον 4ο τόμο Κυπριακής Φιλολογικής Πρωτοχρονιάς με ΟΡΑΜΑ ΛΟΓΟΥ & ΤΕΧΝΗΣ

Ως γνωστόν, από τα βιβλία και τους διαγωνισμούς που από το 1830 κυκλοφόρησαν σε Ελλάδα και Κύπρο, εκείνα που είχαν και έχουν για τον ιστορικό της λογοτεχνίας μεγαλύτερη αξία είναι όσα κατόρθωσαν να κρατηθούν στη ζωή περισσότερο και να καθρεφτίσουν το χαρακτήρα και τον δημιουργικό παλμό της εποχής μας. Παράδειγμα η Φιλολογική Πρωτοχρονιά της Κωνσταντινούπολης, το 1930-1933, της Αθήνας από το 1943-2011, της Πελοποννήσου 1957-1964, της Κρήτης 1961-1967. Τώρα, με απόφαση όλων των Λογοτεχνών, όλων των συγγραφέων, ο ΕΠΟΚ πρωτοπόρος στο νεωτεριστικό πνεύμα και στην προσπάθειά του να βοηθήσει να βγάλει από την αφάνεια ταλαντούχους λογοτέχνες και να τους ενώσει με τους παλαιούς συγγραφείς (Παλαμάς, Μυριβήλης, Σολωμός κ.ά.), αποφάσισε να εκδώσει τον 4ο τόμο (2018, που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2019)  με τους ίδιους περσινούς όρους. Η έκδοση αποσκοπεί στο να προβάλλει μέσα από τις σελίδες της όχι μόνο παλιές αλλά και νέες κατακτήσεις της νεοελληνικής λογοτεχνίας και τέχνης (ζωγραφική, φωτογραφία κλπ.). Το όλο βιβλίο θα επενδυθεί με έργα του γνωστού ζωγράφου Βασίλγ Βαγιάννη, ο οποίος μας τα παραχώρησε.

Η Πνευματική ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΚΡΗΤΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, με τις εξέχουσες φυσιογνωμίες που σημαδεύουν με την παρουσία τους το Νεοελληνικό μας Πολιτισμό ας δώσει και φέτος το παρόν  για να συνεχίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΦΙΛΟΙ – ΜΕΛΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ.

Όροι συμμετοχής:
1)  Η Φ.Π. εκδίδεται από τους ίδιους τους λογοτέχνες, χωρίς εκδοτικούς οίκους ως μεσάζοντες, γι’ αυτό «Όλοι μαζί μπορούμε».
2)  Συνεισφέρει ο κάθε λογοτέχνης 30 ευρώ, με κείμενο έως τρεις σελίδες δακτυλογραφη­μένες σε μέγεθος κειμένου 12, συμπεριλαμβανομένου και του βιογραφικού (10 γραμμές).
3)  Αποστέλλετε 2-3 κείμενα του έργου σας και η επιτροπή επιλέγει.

Ανταπόδοση
1)  Λαμβάνετε μία (1) ωραία αριθμημένη – συλλεκτική έκδοση της Φιλολογικής Πρωτο­χρονιάς δωρεάν
2)  Δικαιούσθε να αγοράσετε όσα επιπλέον αντίτυπα θέλετε, για συγγενείς και φίλους
3)  Σας παρέχουμε το δικαίωμα να λαμβάνετε δωρεάν την εφημερίδα μας «ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙ­ΣΜΟΣ» ηλεκτρονικά
4)  Κανένα μέλος από τον ΕΠΟΚ δε θα αμειφθεί
5)  Όσοι θέλετε να έχετε τη Φιλολογική Πρωτοχρονιά ΔΕΡΜΑΤΟΔΕΤΗ, εξασφαλίσαμε ειδική τιμή 15 ευρώ επιπλέον
6) Το βιβλίο αυτό καταχωρείται στο Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδος

Για περισσότερα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το 0030 693 7554184 (Η. Ζαχαριάδης), με το kypriakosellinismos@yahoo.gr και με το alexandraxristopoulou@yahoo.gr.


«ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ
ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ»