22 Φεβ 2019

"Mέρες Βροχής αλλά και Κοινωνικής Προσφοράς"

                                                                             
Ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδας με εκπρόσωπό του τον Πρόεδρο Δρ. Ηρακλή Ζαχαριάδη παρακολούθησε χθες Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία», τη μεσαίου μήκους ταινία του σκηνοθέτη Αλεσάντρο Σπηλιωτόπουλου με τίτλο «Μέρες Βροχής – Rainy Days” , η οποία αναφερόταν στους άστεγους Έλληνες που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες και στην αντιμετώπισή τους από τους άλλους Έλληνες. Μια ταινία ράπισμα προς την κοινωνία μας και τους κυβερνώντες που δίνουν καταφύγια στους ξένους και αγνοούν του Έλληνες άστεγους χωρίς καμία προσφορά και καταφύγιο. Υπάρχει μόνο η ιδιωτική πρωτοβουλία.
Την εκδήλωση (με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης 20-2) πραγματοποίησαν ο Δήμος Βύρωνα- Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικό Παντοπωλείο & Δομή Παροχής Συσσιτίου), η Κοινωνική Κουζίνα «Άλλος Άνθρωπος», οι «Άνθρωποι Αγάπης», η Ένωση Απανταχού Ευρυτανισσών, με προσφορά της ταινίας αφιλοκερδώς από τον σκηινοθέτη κ.Αλεσάντρο Σπηλιωτόπουλο, τον οποίο και συγχαίρουμε ιδιαίτερα σαν μέλος του Ε.Π.Ο.Κ., και από τον συγγραφέα-σεναριογράφο κ. Σίμο Οικονομίδη.
Στον εξωτερικό χώρο πραγματοποιήθηκε προσφορά φαγητού από την Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος». Το κέρασμα και τα υλικά παρασκευής των γευμάτων προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς από την ομάδα χορού και την Ένωση Απανταχού Ευρυτανισσών για την αειφόρο ανάπτυξη της Ευρυτανίας. Δεν υπήρχε είσοδος στον κινηματογράφο και αντί αμοιβής όλοι οι συμμετέχοντες προσέφεραν τρόφιμα για τους άστεγους και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βύρωνα.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΤΑΙΝΙΑ ΑΥΤΗ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ, ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
Για το Δ.Σ. Ε.Π.Ο.Κ.
Ο Πρόεδρος
Ηρακλής Ζαχαριάδης
21-2-2019