2 Φεβ 2019

Ανταπόκριση Παρουσίασης Βιβλίων του Ι. Παπανεάρχου στη Λευκωσία

Βίντεο του ΑΝΤ1 Κύπρου για την εκδήλωση

Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, ημέρα των γραμμάτων, παρουσιάσθηκαν τα δύο βιβλια του σπουδαίου Κύπριου  εκπαιδευτικού και συγγραφέα κ. Ιωάννη Παπανεάρχου με θέμα “Γλυκυθυμία  Ελληνοπρεπής” και “Η ζωή, αειφόρος άθληση” στη Λευκωσία. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις Κυρηνείας σε συνεργασία με τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων Ελλάδος και έλαβε χώρα στην Αίθουσα Τελετών του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Ιεράς Βασιλικής Μονής της Ελεούσης του Κύκκου στον Αρχάγγελο.

Στην κατάμεστη αίθουσα συνέρρευσε πλήθος κόσμου ο οποίος παρακολούθησε εκστασιασμένος τις υψηλού περιεχομενου ομιλίες. Στην αρχή του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κυρηνείας κ.κ. Χρυσοστόμου και εν συνεχεία του Ελλογιμωτάτου Προέδρου του Ε.Π.Ο.Κ. Ηρακλή Ζαχαριάδη οι οποίοι προϊδέασαν το κοινό για το τι θα ακούσουν και στην συνέχεια έλαβε τον λόγο η  Ελλογιμωτάτη Δρα Ιωαννίδου - Κουτσελίνη, Ομότιμος Καθηγήτρια Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου, η οποια ανέλυσε το βιβλιο  “Γλυκυθιμία  Ελληνοπρεπής” σε μια σύντομη αλλά υψηλού επιπέδου ανάλυση, την οποία στο τέλος το ακροατήριο καταχειροκρότησε. Αμέσως μετά τον λογο ελαβε ο Ομότιμος Καθηγητής της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ. Ανδρέας Βοσκός, ο οποίος κατόρθωσε να καθηλώσει το ακροατήριο αναλύοντας το βιβλίο “Η ζωή, αειφόρος άθληση”. Εν συνεχεία τον λόγο έλαβαν τέσσερις κοπέλες οι οποίες ανέλαβαν να μας ταξιδέψουν με τα βιολιά τους σε κλασσικά κομμάτια διεθνούς ρεπερτορίου, κάτι το εκπληκτικό. Ακολούθως η κ. Βερόνικα Αλωνεύτου ανέλαβε με το σαντούρι της να μας ταξιδέψει στα παραδοσιακά τραγούδια της πατρίδας μας. Όλες καταχειροκροτήθηκαν.

Στο τέλος το λόγο έλαβε ο συγγραφέας κ. Ιωάννης Παπανεάρχου ο οποίος ιδιαίτερα συγκινημένος από την όλη εκδήλωση ευχαρίστησε τους δύο συνδιοργανωτές, την Ιερά Μητρόπολη Κυρηνείας και τον Ε.Π.Ο.Κ. Για την άψογη οργάνωση μιας τέτοιας πνευματικής και ανωτάτου επιπέδου εκδήλωσης στην καρδιά της Λευκωσίας. Τέλος εδόθη δεξίωση από την Ι. Μητρόπολη Κυρηνείας στον προαύλιο χώρο. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ήταν το ακόλουθο: