7 Φεβ 2019

Ανταπόκριση 5ης Διάλεξης του Α.Π.ΚΥ. με την κ.Σοφία Ιορδανίδου

                                                                            

    Πλήθος κοινού καθώς και διακεκριμένοι δημοσιογράφοι και καθηγητές πλαισίωσαν την 5η διάλεξη του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου με ομιλήτρια την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας & Επικοινωνίας του Α.Π.ΚΥ. κυρία Σοφία Ιορδανίδου, Προέδρου του «Advanced Media Institute, Eφαρμοσμένη ΄Ερευνα στην Επικοινωνία και τη Δημοσιογραφία», με θέμα «Η Δημοσιογραφία στο νέο οικονομικό μοντέλο: προκλήσεις, θέσεις και αντιθέσεις», την περασμένη Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019, στο πλαίσιο του 3ου κύκλου διαλέξεων σε συνεργασία του A.Π.ΚΥ.  με τον Ε.Π.Ο.Κ. και το Σπίτι της Κύπρου.
                                               

     Μεταξύ άλλων, η ομιλήτρια ανέφερε: «Ζούμε σε μια εποχή που οι αλλαγές στην τεχνολογία επηρεάζουν τη δημοσιογραφία περισσότερο από ποτέ. Μάλιστα, στην εποχή των αλγορίθμων, η ταχύτητα των αλλαγών δεν δείχνει να έχει ορατό τέλος, αποδιαρθρώνοντας διαρκώς ό,τι έμεινε από τους παλιούς. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι παραγωγοί περιεχομένου περιέρχονται σε ολοένα και δυσμενέστερη θέση, ενώ, από την άλλη, το μικρό μέγεθος της ελληνικής και κυπριακής αγοράς είναι εγγενές και αξεπέραστο εμπόδιο για την εμφάνιση βιώσιμων μοντέλων για μια άλλη δημοσιογραφία.»
     Η διάλεξη επικεντρώθηκε στη σημερινή κρίση στα Μέσα Ενημέρωσης της Ελλάδας και της Κύπρου, η οποία δεν προκύπτει μονάχα ως αποτέλεσμα της μετάβασης στο νέο επικοινωνιακό μοντέλο, αλλά και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της αλλαγής του επιχειρηματικού μοντέλου εξ αυτής.
                                              

     Στο τέλος σημαντικές παρεμβάσεις και τοποθετήσεις έκαναν διακεκριμένοι άνθρωποι του δημοσιογραφικού χώρου, όπως ο κ.Αθανάσιος Σαμαράς, Επίκουρος  Καθηγητής Διεθνούς και Πολιτικής Επικοινωνίας, ο κ.Περικλής Βασιλόπουλος, Δημοσιογράφος, ο  κ.Αντώνης Παπαγιαννίδης, δικηγόρος-δημοσιογράφος και ο κ. Αντώνης Θεοχάρης τ.Πρόεδρος του ΜΕGA, καθώς επίσης  η ομιλήτρια δέχτηκε και ερωτήσεις του συμμετέχοντος κοινού.
      Η επόμενη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019 με θέμα που θα ανακοινωθεί σύντομα. 

Για τον Ε.Π.Ο.Κ.
Επιμέλεια ανταπόκρισης: Τζούλια Πουλημενάκου