10 Ιαν 2020

Ανακοίνωση Ε.Π.Ο.Κ. για το νέο χρόνο!

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Με το παρόν θα ήθελα να ευχηθώ Καλή Χρονιά σε όλα τα μέλη του Ε.Π.Ο.Κ. και όσους μας βοηθούν στον πολιτιστικό αγώνα που κάνουμε για όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ως γνωστόν, η τελευταία μας εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου μας από το γυναικείο τμήμα με επικεφαλής την κ. Βούλα Μπαρδη η οποία βοήθησε να πραγματοποιηθεί μια άνευ προηγουμένου εκδήλωση στην οποία όλοι καταχειροκρότησαν και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Την εκδήλωση πλαισίωσαν όπως πάντα ποιητές του Ε.Π.Ο.Κ. και στο τέλος μας χάρισαν ένα ταξίδι στην παλιά ωραία μουσική με τραγούδια ο κ. Γιώργος Βενετσάνος, ο τραγουδοποιός κ. Χρήστος Αγγελόπουλος,  η τραγουδίστρια κ. Γαρυφαλιά με το ωραίο της ακορντεόν, ενώ μας μίλησε και η κ. Παναγιώτα Ζαλώνη, διευθύντρια του «ΚΕΛΑΙΝΩ», και ο εκπρόσωπος των Μανιατών ο οποίος πήρε το λόγο και ευχαρίστησε για την τιμή που πήρε το βήμα και μίλησε στους παρευρισκομένους.

ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ 2020
1) Ο φετινός μας στόχος είναι να γραφτούν στο σύλλογό μας έως το Πάσχα 100 άτομα και να γίνουν ενεργά μέλη
2) Φέτος θα τιμήσουμε ανθρώπους που προσέφεραν στον σύλλογό μας αλλά και άτομα που προσέφεραν πολλά στην πατρίδα μας
3) Φέτος θα πραγματοποιηθεί η καθυστερημένη αδελφοποίηση του συλλόγου μας με τον σύνδεσμο ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ με επίκεντρο να φέρουν το Θεατρικό Σχήμα το οποίο θα δώσει παράσταση με Κυπριακό σκετς και θα έχουμε χαιρετισμούς από τους Προέδρους των δύο συλλόγων αλλά και ποιήματα μεικτά σε Κυπριακή και Ελληνική διάλεκτο, ενώ ενδέχεται να κληθεί να μιλήσει και Κύπριος Υπουργός. Η εκδήλωση προγραμματίζεται για κάποια στιγμή μεταξύ 25ης Μαρτίου και 1ης Απριλίου και θα επενδυθεί με τραγούδια από τους συνεργάτες και φίλους τραγουδιστές του ΕΠΟΚ, προεξάρχοντος του μαέστρου μας κ. Γιώργου Βενετσάνου.
4) Φέτος ενδέχεται να πραγματοποιηθεί το ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΩΝ κάποια στιγμή μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου.
5) Στα σκαριά είναι και η αναβληθείσα εκδήλωση για τους νέους μας για τον ΜΑΝΟ ΛΟΙΖΟ με τραγουδιστές και ομιλίες.
6) Ο διαγωνισμός των μαθητών στην Κύπρο αναβλήθηκε για τρεις μήνες λόγω των εξετάσεων και αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση των αποτελεσμάτων και της επιδόσεως των διπλωμάτων στην Κύπρο παρουσία του Υπουργού Παιδείας Κύπρου και της Υπεύθυνης Φιλολογικών Μαθημάτων.
7) Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΦΕΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΕΚΑΧΡΟΝΑ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΕΝΔΥΘΕΙ ΜΕ ΧΟΡΩΔΙΑ, ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΤΟΥ Ε.Π.Ο.Κ. Κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο Κ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Η Κ. ΝΑΝΤΙΑ.

ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΕΤΕΙΝΙΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΚΑΧΡΟΝΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ «Αφουγκραζόμαστε το παρελθόν. Δρούμε στο παρόν. Σχεδιάζουμε το μέλλον...»

9) Πάντα είχαμε όραμα να ανοιξουμε την βιβλιοθήκη μας. Θα γίνει προσπάθεια να καταγράψουμε τα βιβλία μας και αμέσως όλοι θα παίρνουν τηλέφωνο την υπεύθυνη και μετά από ραντεβού θα ανοίγει η βιβλιοθήκη και ό,τι βιβλιο θα θέλετε που διαθέτουμε θα μπορείτε να το δανείζεστε.

Φυσικά πολιτισμός δεν είναι μονο τι θα κάνουμε αλλά και τι σκεφτόμαστε:
1) ΕΚΔΡΟΜΕΣ: ΜΟΛΙΣ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΕΚΔΡΑΜΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ Η ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ
2) ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΠΟΙΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΤΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Ε.Π.Ο.Κ.
3) ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Ε.Π.Ο.Κ. ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΞΟΔΑ. ΕΜΕΙΣ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ, ΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΜΟΝΟ ΜΕ 40 ΕΥΡΩ. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΧΩΡΟ.
ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΦΕΤΟΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΑΣ ΤΑ ΠΗΓΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΙΟΤΙ ΕΝΩ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΙΗΣΗ, ΔΙΗΓΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΠΑΣΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΕΙΑ ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΑΥΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

Ο Ε.Π.Ο.Κ. ΗΛΘΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑ, ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ, ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΛΑΜΠΑΔΕΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΕΙΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΝ Ο.ΤΙ  ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ. ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ  ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΑΚΟΜΗ ΨΗΛΟΤΕΡΑ!

Ο Πρόεδρος του Ε.Π.Ο.Κ.,
Ηρακλής Ζαχαριάδης