18 Δεκ 2021

7ος Τόμος Κυπριακής Φιλολογικής Πρωτοχρονιάς με ΟΡΑΜΑ ΛΟΓΟΥ & ΤΕΧΝΗΣ


Αγαπητά μέλη και φίλοι του Ε.Π.Ο.Κ

Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζουμε την 7η έκδοση της Κυπριακής Φιλολογικής Πρωτοχρονιάς.

Όπως ήδη γνωρίζετε η νέα μας έκδοση θα συγκεντρώσει και πάλι συγγραφείς και λογοτέχνες από την Κύπρο και την Ελλάδα κάτω από την ίδια στέγη δίνοντάς τους βήμα έκφρασης και δίοδο επικοινωνίας με το κοινό. Θα εκδοθούν τόσα αντίτυπα όσα εσείς θα παραγγείλετε. Ο απώτερος σκοπός αυτής της έκδοσης είναι η συμμετοχή όλο και περισσότερων λογοτεχνών και όχι το κέρδος γιατί ο ΕΠΟΚ δεν είναι ένας κερδοσκοπικός σύλλογος. Αυτή εξάλλου ήταν και η συμφωνία μας με τους λογοτέχνες. Να δοθεί βήμα σε όλους τους λογοτέχνες ειδικά σε όσους δεν μπορούν να έχουν μια δική τους προσωπική έκδοση. Οι συμμετέχοντες πληρώνουν 30 ευρώ για να συμμετέχουν στην ανθολογία και να την αποκτήσουν.

Οι εκδόσεις μας φίλοι αγαπημένοι προωθούν την έρευνα και καλλιεργούν την αισθητική απόλαυση της τέχνης του λόγου αλλά και της ζωγραφικής. Επιπλέον κρατούν ζωντανούς τους αγώνες για την Κύπρο, τη Θράκη, το Αιγαίο και τη Μακεδονία καθώς διαποτίζονται από την ελληνική ψυχή, που άνθισε στο ελληνικό τοπίο από το πρώτο άκουσμα της ελληνικής γλώσσας. Ελάτε όλοι οι συναγωνιστές να συναντηθούμε σε πνευματικό επίπεδο και να συσφίξουμε τους πολιτιστικούς και καλλιτεχνικούς δεσμούς Κύπρου και Ελλάδας. Μαζί μας και φέτος θα έχουμε τους Μεγάλους Έλληνες Λογοτέχνες: Μυριβήλη-Παλαμά-Βαλαωρίτη-Δροσίνη-Σολωμό-Παλληκαρίδη κ.α.

Καλούμε τους λογοτέχνες και εικαστικούς από όλη την Πνευματική Ελλάδα: Κρήτη, Ρόδο, Θεσσαλονίκη, Πελοπόννησο, Χίο, Μυτιλήνη, Ζάκυνθο, Κύπρο να δώσουν το παρόν στην ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ 2021-2022.


Όροι συμμετοχής:

  1. Η «ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ» εκδίδεται από τους ίδιους τους λογοτέχνες και εικαστικούς χωρίς εκδοτικούς οίκους ως μεσάζοντες.
  2. Καμία εκδοθείσα «ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ» δεν επανεκδίδεται γι' αυτό και κάθε τόμος της είναι ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΣ.
  3. Ο κάθε συμμετέχων συνεισφέρει 30 ευρώ και του αποδίδεται χώρος για κείμενο έως τρεις σελίδες δακτυλογραφημένες σε μέγεθος γραμμάτων 12, συμπεριλαμβανομένου ενός σύντομου βιογραφικού (10 γραμμές).
  4. Μπορείτε ως ποιητές να στείλετε έως πέντε τετράστιχα ποιήματα ή τρεις σελίδες λογοτεχνικού κειμένου ή δοκιμίου ή θεατρικού έργου (περίληψη κτλ) και ως εικαστικοί τρεις δημιουργίες σας.
  5. Παρακαλείσθε να στείλετε τις συμμετοχές σας έως τον Δεκέμβριο του 2021.

Ανταπόδοση:

  1. Λαμβάνετε μία (1) ωραία αριθμημένη – συλλεκτική έκδοση της Φιλολογικής Πρωτοχρονιάς «ΔΩΡΕΑΝ» 
  2. Δικαιούσθε να αγοράσετε όσα επιπλέον αντίτυπα θέλετε, για συγγενείς και φίλους, προς 15 ευρώ το καθένα αφού προηγουμένως μας ενημερώσετε γιατί ο ΕΠΟΚ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΥΤΕ ΠΩΛΕΙ ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ. 
  3. Μπορείτε να λαμβάνετε δωρεάν την εφημερίδα μας «ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ» και την Κυπριακή εφημερίδα «ΚΕΡΥΝΕΙΩΤΙΚΗ ΗΧΩ» ηλεκτρονικά. 
  4. Όσοι επιθυμείτε να λάβετε την «ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ» δερματόδετη, εξασφαλίσαμε για εσάς ειδική τιμή, μόνο με 15 ευρώ επιπλέον, σε οποιοδήποτε χρώμα, χρυσά γράμματα και το όνομά σας στη πλάτη του βιβλίου.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 0030-6937554184 (Ηρακλής Ζαχαριάδης), με το kypriakosellinismos@yahoo.gr ή με το alexandraxristopoulou@yahoo.gr.



«ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ»