2 Οκτ 2021

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΟΚ 24/9/21 - ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

 

Στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, στο Σπίτι της Κύπρου, έλαβε χώρα η πανηγυρική εκδήλωση του ΕΠΟΚ όπου και επιδόθηκαν τα βραβεία για τους διαγωνισμούς Αμμόχωστος Βασιλεύουσα, Ευποιίας και 11ου Παγκόσμιου Λογοτεχνικού και Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού του ΕΠΟΚ.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα μουσικό σόλο στο πιάνο του μουσικοσυνθέτη Γιώργου Βενετσιάνου ο οποίος γέμιζε την αίθουσα με τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.
Ο πρέσβης της Κύπρου κ. Κυριάκος Κενεβέζος χαιρέτισε την εκδήλωση και εξήρε το άοκνο και ακαταπόνητο πνεύμα του ΕΠΟΚ και τη διάθεση του προέδρου του κ. Ηρακλή Ζαχαριάδη να παράγει πολιτισμό και να δημιουργεί συνθήκες που διατηρούν τη γέφυρα Ελλάδας και Κύπρου σταθερή και ακλόνητη, ακόμα σε καιρούς εγκλεισμού.
Την εκδήλωση τίμησαν η δήμαρχος Ακανθούς, κ Ελένη Χατζημιχαήλ και ο Δήμαρχος Καραβά, κ. Νίκος Χατζηστεφάνου, ο οποίος προσέφερε στον πρόεδρο του ΕΠΟΚ έναν σταυρό, ακριβές αντίγραφο μέρους σημαντικού κυπριακού θησαυρού. Ο κ. Χατζηστεφάνου τιμήθηκε με το βραβείο Ευποιίας από τον ΕΠΟΚ και στη συνέχεια ανακοίνωσε μαζί με τον κ Ζαχαριάδη την αδελφοποίηση του Δήμου Καραβά με τον Όμιλο του ΕΠΟΚ.
Την εκδήλωση τίμησαν επίσης η κ. Αδελαΐδα Παπαγεωργίου, εκπρόσωπος του ΕΠΟΚ στη Λεμεσό και η κυρία Ελένη Αρτεμίου Φωτιάδου, αριστεύσασα στον διαγωνισμό Αμμόχωστος Βασιλεύουσα, η οποία ήρθε στην Ελλάδα για να τιμήσει την εκδήλωση. Την απονομή των βραβείων Αμμόχωστος Βασιλεύουσα έκανε η κ. Κατερίνα Βασιλείου Λιβέρη, εγγονή της Νίνας Ιεροδιακόνου Κυριάκου, η οικογένεια της οποίας αθλοθέτησε και το πρώτο βραβείο με το ποσό των 300 ευρώ.
Επίσης παραβρέθηκαν οι κυρίες Σμάρω Νότου, εκπρόσωπος του ΕΠΟΚ στην Αλεξανδρούπολη και Μελίνα Τριανταφυλλίδου, εκπρόσωπος του ΕΠΟΚ στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Λευτέρης Μουφτόγλου, εκπρόσωπος του ΕΠΟΚ στον Βόλο, ο οποίος επίσης βραβεύτηκε με το βραβείο ευποιίας από τον ΕΠΟΚ για την προσφορά του στον πολιτισμό και τη λογοτεχνία, προσέφερε στον ΕΠΟΚ και τον πρόεδρό του το λάβαρο του Ομίλου, το οποίο και κόσμησε όλη την εκδήλωση.
Ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Βενετσάνος με τη χορωδία του Gbenets καθώς και ο τραγουδιστής Χρήστος Αγγελόπουλος πλαισίωσαν μουσικά, μοναδικά την εκδήλωση και χάρισαν ρίγη συγκίνησης σε όλους τους παρευρισκόμενους.
Η εκδήλωση απονομής βραβείων και των τριών διαγωνισμών έγινε με απόλυτη τάξη και σεβασμό στο υγειονομικό πρωτόκολλο για την προστασία από τον covid 19 και όλοι οι παρευρισκόμενοι τήρησαν τα μέτρα με αξιοσημείωτη υπομονή και σύνεση.
Αξίζει να αναφερθεί πως μέλη και φίλοι του ΕΠΟΚ ταξίδεψαν από την Κρήτη, την Καλαμάτα, το Άργος, την Κύπρο, τη Θεσσαλονίκη, το Αίγιο και από άλλες περιοχές της Ελλάδας για να τιμήσουν τον ΕΠΟΚ και όσα αντιπροσωπεύει.
Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά παγκοσμίως μέσω του Δίαυλος.net.
Ήταν μια άκρως συγκινητική εκδήλωση μετά από δύο χρόνια εγκλεισμού και αποχής από τα πολιτιστικά δρώμενα και δόθηκε η υπόσχεση να κρατηθεί η φλόγα ζωντανή και να ανταμώσουμε όλοι ξανά σε καιρούς πιο ελεύθερους και πιο ασφαλείς.

Παρακολουθείστε όλη την εκδήλωση μαγνητοσκοπημένη και φωτογραφικά στιγμιότυπα εδώ