21 Ιουλ 2022

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΧΡΟΝΙΑΣ 2021-22 (Μέρος 1)

Αγαπητές Φίλες και Φίλοι,


Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι ξεκινάμε σταδιακά τη δημοσίευση των Αξιολογήσεων για τα βραβευθέντα ως “Βιβλία Χρονιάς 2021/22”. Όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε να αξιολογήσουμε το βιβλίο σας που εκδόθηκε φέτος ή πέρσι μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο kypriakosellinismos@yahoo.gr ενώ θα σας συστήναμε επίσης να εγγραφείτε ως μέλη του συλλόγου μας για να συμμετέχετε σε όλες τις δράσεις μας. Εάν ενδιαφέρεστε να γίνετε μέλος παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email για να σας αποστείλουμε το σχετικό έντυπο εγγραφής μέλους.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε το πρώτο μέρος των αξιολογήσεων για τα φετινά Βιβλία Χρονιάς:


                                                                                          ———


 "ΦωτοΣτιχουργήματα  Ηλιοβασιλέματα"  του Ανδρέα Αρτεμίου


"ΦωτοΣτιχουργήματα Ηλιοβασιλέματα", είναι ο τίτλος της πρώτης ολοκληρωμένης συλλογής ποιημάτων του Ανδρέα Αρτεμίου.
 
Το βιβλίο περιλαμβάνει 20 στιχουργήματα με φωτογραφικά στιγμιότυπα από διάφορα ηλιοβασιλέματα που ενέπνευσαν τον ποιητή.
 
Ο ποιητής, μέσα από τους έξοχους στίχους του και την την ένταση του αριστοτεχνικού του τρόπου, καθηλώνει και συγκινεί!
 
Ενεργοποιεί τη σκέψη, γλυκαίνει την καρδιά, ημερεύει το μυαλό, ανασαίνει και ζει στη φαντασία, την επινοητικότητα, τη μαγεία και την ευελιξία, εκφράζοντας την ομορφιά και τη δύναμη της ποίησης, ενώ ταυτόχρονα μοιράζεται με τους αναγνώστες συναισθήματα αρμονίας και μηνύματα ζωής.
 
Μία ποιητική συλλογή, που όσες φορές και να τη διαβάσεις δεν θα είναι ποτέ αρκετές!

                                                                                      ———


Ο πιο μικρός απ' όλους - Βασιλική Φωτίου
 
"Ο πιο μικρότερος απ' όλους!" είναι το καταπληκτικό, θεατρικό έργο της συγγραφέως Βασιλικής Φωτίου το οποίο αναφέρεται στη συγκλονιστική ιστορία του Κύπριου Δημητράκη Δημητριάδη, του μικρότερου σε ηλικία ήρωα του απελευθερωτικού αγώνα, όπου σε ηλικία 7 χρόνων απέδειξε θάρρος, τόλμη και ηρωισμό, μπροστά στους Άγγλους στρατιώτες διαδηλώνοντας την αγάπη του για την ελευθερία!
 
Ένα έργο με έντονα συναισθήματα να μας διακατέχουν διαβάζοντάς το και με τους διαλόγους των ηρώων να χαράζονται βαθιά στη σκέψη και τον νου μας!
 
Η συγγραφέας του, Βασιλική Φωτίου, μέσα από τον έξοχο, απλό και κατανοητό λόγο της, μοιράζεται μαζί μας συγκινησιακές στιγμές, σκέψεις, ευαισθησίες, τιμώντας την ιστορία, τις ρίζες, τους προγόνους, την πατρίδα της!
 
Το βιβλίο "Ο πιο μικρός απ' όλους!" όσες φορές και να το διαβάσεις δεν θα είναι ποτέ αρκετές!

                                                                                          ———

 
"ΜΕ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ" ΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΟΙΗΣΗΣ, είναι η εκπληκτική ποιητική συλλογή του Θάνου Κωστάκη.
 
Ο ποιητής μέσα από ένα πρωτότυπο σενάριο ποίησης, συναρπάζει με τον έξοχο λυρικό του τρόπο, αγγίζει βαθιά τον αναγνώστη και τον ταξιδεύει σε κόσμους ονειρικούς…
 
Κάθε στίχος του μεστός, σαγηνεύει, προβληματίζει, επικεντρώνεται στο χώρο της αγάπης, του ρομαντισμού, του απραγματοποίητου!
 
Μία ποιητική συλλογή με μία ζηλευτή αυθεντικότητα όπου η αληθινή ψυχή του ποιητή, Θάνου Κωστάκη, συγκινεί ιδιαίτερα όσες φορές και αν την διαβάσουμε!

                                                                                       
                                                                                           ———

 

"Ως Θυμίαμα Ενώπιόν Σου"

 
"Ως Θυμίαμα Ενώπιόν Σου" είναι η θαυμάσια ποιητική συλλογή της συγγραφέως Αναστασίας Λειβαδοπούλου, που την αφιερώνει στον Κύριό μας και Θεό μας, Ιησού Χριστό.
 
Διαβάζοντας τα υπέροχα ποιήματα της συγγραφέως, διακατέχομαι από ένα δέος και η ψυχή μου γεμίζει ηρεμία και γαλήνη!
 
Η δύναμη των στίχων της μοναδική, με την αληθινή ψυχή της να συγκινεί και να συναρπάζει!
 
Ο τρόπος γραφής της απλός, λιτός, γνήσιος με βαθιά αγάπη για τον Θεό, προσφέροντας κάτι πολύτιμο, τρυφερό αλλά και σοφό συνάμα.
 
Είμαι σίγουρη ότι η ποιητική συλλογή της Αναστασίας Λειβαδοπούλου θα αγαπηθεί πολύ και θα βρει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά όλων μας!