27 Οκτ 2022

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ ΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΟΥΡΟΣ & ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΟΥΡΟΣ


Γράφει η Σταυρούλα Βενιέρη
Ποιητικές συλλογές: "Επ' αόριστον" και "Από αγάπη", της Κατερίνας Ηρακλέους
Οι στίχοι της καταξιωμένης ποιήτριας, Κατερίνας Ηρακλέους, στις δύο ποιητικές της συλλογές "Επ' αόριστον" και "Από αγάπη" -που εκδόθηκαν από τις Εκδόσεις ΚΟΥΡΟΣ- είναι καταστάλαγμα ψυχικής εξέλιξης, θησαυρός και αξίες κληρονομημένες από τα περασμένα που ζουν μέσα της.
Η ποιήτρια με μία ζηλευτή αυθεντικότητα ξεκλειδώνει συναισθήματα και μας παρασύρει σε μονοπάτια αγάπης, σεβασμού, ελπίδας, αισιοδοξίας, ενώ εύκολα κάνεις μπορεί να διακρίνει την ανωτερότητα του πνεύματος και την μεγαλοσύνη της ψυχής της!
Με περίτεχνο τρόπο μας αγγίζει βαθιά κατορθώνοντας με το δημιουργικό της πνεύμα να παρουσιάσει φιλοσοφικές έννοιες, ως γνήσιες βιωματικές καταστάσεις με ευγένεια, κριτική οξυδέρκεια και ευαισθησία.
Ο τρόπος γραφής της αληθινός, λιτός, γνήσιος με βαθιά γνώση. Η έξοχη ρεαλιστικότητα της ποιήτριας συναρπάζει με την αλήθεια της, μαγεύει με τον ερωτισμό της, αγγίζει με την απλότητά της, κρατώντας την πόρτα της ψυχής μας ανοιχτή στο όνειρο και μεθώντας σαν κόκκινο, γλυκό κρασί ολόκληρο το είναι μας!
Δύο ποιητικές συλλογές που οι στίχοι τους θα χαραχθούν με μελάνι ανεξίτηλο στην καρδιά του κάθε αναγνώστη!