28 Οκτ 2022

Κριτική έργου: "Οι Γάμοι του Πεζού και της Ποίησης" της Ελένης Σεργίου

 

Γράφει η Σταυρούλα Βενιέρη

 

 "Οι Γάμοι του Πεζού και της Ποίησης" είναι ένα θαυμάσιο βιβλίο από τις Εκδόσεις Ελευθερουδάκης, όπου ο πεζός λόγος γοητευμένος συναντά την ποίηση.

Η καταξιωμένη συγγραφέας & ποιήτρια του βιβλίου, Ελένη Σεργίου, προκαλεί ένα ξεχωριστό πάντρεμα από 45 σουρεαλιστικά διηγήματα που εμπεριέχουν 48 ποιήματα.

Η πλούσια και προσεγμένη θεματολογία του βιβλίου, μας υπόσχεται συναισθηματική μέθεξη που την αισθανόμαστε από τις πρώτες μόλις γραμμές των κειμένων και των ποιημάτων.

Ο θαυμάσιος και μεστός λόγος της συγγραφέως με περίτεχνο τρόπο κράτα την πόρτα της ψυχής μας ανοιχτή στον ήλιο, την ομορφιά, το όνειρο, την ελπίδα.

 Η έκφρασή της πολύτιμη, σοφή και βαθιά ανθρώπινη, αποκαλύπτει συναισθήματα που ταυτιζόμαστε απόλυτα και γινόμαστε ένα μαζί τους αλλά πάνω από όλα αναδεικνύει τον πλούσιο ψυχικό κόσμο της συγγραφέως.

 Η έξοχη ρεαλιστικότητα της Ελένης Σεργίου πότε με αύρα μελαγχολίας, πότε με αγαπητική διάθεση, συναρπάζει με την δεξιοτεχνία της, μαγεύει με τον ερωτισμό της, αγγίζει με την απλότητά της, ενώ με πείσμα γίνεται ο δρόμος για το όνειρο και η απελευθέρωση του ατόμου από το καταπιεσμένο του υποσυνείδητο.

 "Οι Γάμοι του Πεζού και της Ποίησης" είναι ένα βιβλίο που διαβάζοντάς το συνθέτει σκέψεις, αλήθειες, εικόνες, αγγίζοντας τις πιο ευαίσθητες χορδές της ψυχής μας!