20 Δεκ 2022

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΒΕΝΙΕΡΗ

 

Οι Ιστορίες από ζάχαρη - Παραμύθια από μέλι, της βραβευμένης από την UNESCO συγγραφέα Σταυρούλας Βενιέρη, κερδίζουν το ενδιαφέρον των μικρών αναγνωστών, διευρύνοντας τους πνευματικούς τους ορίζοντες και πλημμυρίζοντας το μυαλό τους με πολύτιμες εικόνες αγάπης.

Προσφέρουν στα παιδιά ερεθίσματα για να γιγαντώσουν τη δύναμη της θέλησης, την τόλμη και τα πιστεύω που κρύβουν μέσα τους, ωφελώντας την ψυχική ανάπτυξη και την κοινωνική τους συμπεριφορά.

Ευχή της συγγραφέως, οι χάρτινοι ήρωές της να γίνουν φάροι να φωτίσουν τις καρδιές των παιδιών και να τα προτρέψουν να αναγνωρίσουν τις αξίες της ζωής!

 

Τα καλοσυνάτα χεράκια & ο σπόρος της ειρήνης, είναι δύο παραμύθια που περιλαμβάνονται στο βιβλίο Ιστορίες από ζάχαρη - Παραμύθια από μέλι και αναφέρονται στην ενδοσχολική βία και την αξία της ειρήνης. Η ενδοσχολική βία και η παιδική επιθετικότητα αποτελούν ένα συχνό πρόβλημα που πολλές φορές απασχολεί, τόσο τους γονείς, όσο και τους εκπαιδευτικούς. Διαβάζοντας τα "Καλοσυνάτα χεράκια", τα παιδιά καταλαβαίνουν πόσο άσχημο είναι να ασκούμε λεκτική ή σωματική βία σε άλλα άτομα.

σπόρος της ειρήνης", είναι η δεύτερη ιστορία του βιβλίου. Εδώ, τα

παιδιά κατανοούν τα αρνητικά που προκαλεί ο πόλεμος στους ανθρώπους και το περιβάλλον. Ταυτόχρονα όμως, αντιλαμβάνονται τα ουσιαστικά οφέλη και τα πλεονεκτήματα της ειρήνης. Περιέχεται

CD-ROM. Ηλικίες: 4 - 8 ετών.

 

Το παραμύθι "Θέλω και μπορώ!" είναι γεμάτο κοινωνικά μηνύματα για μικρούς και μεγάλους. Βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν ότι κανένας άνθρωπος δεν είναι ίδιος με τον άλλον και συνειδητοποιούν πόσο σπουδαίο είναι να δείχνουν σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Αντιλαμβάνονται, επίσης, πόσο σημαντικό είναι να πιστεύουν στις δικές τους δυνάμεις Και ικανότητες ώστε να καταφέρουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Έργο βραβευμένο από τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος το 2021. Στο βιβλίο περιέχεται CD-ROM. Ηλικίες: 4

- 9 ετών.


Μία αγκαλιά για τον Έλφι, είναι η ιστορία ενός μικρού ελαφιού του Έλφι και της οικογένειάς του που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν σε ξένο τόπο. Εδώ, τα παιδιά κατανοούν πόσο άσχημος είναι ο κοινωνικός αποκλεισμός και η μη συμμετοχή κάποιου σε ευρύτερες δραστηριότητες. Αισθάνονται επίσης, ότι η αγάπη, η στήριξη και η αποδοχή, είναι αξίες που βοηθούν τους ανθρώπους να χτίζουν με γερά θεμέλια τις σχέσεις τους, έχοντας ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες στη ζωή. Στο βιβλίο περιέχεται CD-ROM. Ηλικίες: 4 - 8 ετών.

 

Τραγουδώντας Ιστορίες με πολύτιμες αξίες:

Το βιβλίο περιλαμβάνει 10 μικρές ιστορίες για παιδιά και 10 τραγούδια που αντιστοιχούν σε κάθε ιστορία. Καλλιεργεί ποικίλες αξίες όπως, την ισότητα, την δικαιοσύνη, την ενσυναίσθηση, την προσφορά, τη δύναμη της συγνώμης, την φιλαναγνωσία, την προστασία του περιβάλλοντος κ.α.

Στο τέλος κάθε ιστορίας, προτείνονται θέματα συζήτησης εκπαιδευτικών και γονιών με τα παιδιά. Περιέχεται CD με τα 10 τραγούδια των ιστοριών. Ηλικίες: 4 - 8 ετών

 

Ο Χρυσαετός και οι Πλανήτες είναι ένα εκπαιδευτικό παραμύθι που εκτός από τις πλούσιες γνώσεις που μας προσφέρει, αναδεικνύει ταυτόχρονα ανθρώπινες αξίες όπως, τη φιλία, τη γενναιοδωρία, την ευγνωμοσύνη. Ο Χρυσαετός μέσα από το περιπετειώδες ταξίδι του στο σύμπαν, ανακαλύπτει τον εαυτό του, κάνει την αυτοκριτική του και συνειδητοποιεί το πραγματικό νόημα της ζωής. Στο βιβλίο περιέχεται CD-ROM. Ηλικίες: 4 - 10 ετών