20 Οκτ 2023

Θεσμοί και Σύμβολα της κατεχόμενης Αμμοχώστου


"Πόλη μου αγαπημένη όταν σ' αντικρύζω περήφανα δακρύζω, ταπεινά σε χαιρετώ".
Η θέση του Πολιτιστικού Κέντρου Αμμοχώστου είναι ο φυσικός χώρος προέκτασης της κατεχόμενης Αμμοχώστου, διεθνές σημείο αναφοράς και προσκυνήματος διατήρησης μνήμης χαμένης πατρίδας.
Είναι η σημερινή εφικτή φυσική και μόνιμη θέση για το νέο κτήριο του Δημαρχιακού Μεγάρου, επιπλέον της νέας Δημοτικής Πινακοθήκης/Βιβλιοθήκης και ενός ανδριάντα με χέρι υψωμένο να δείχνει την πόλη που εμείς οι Αμμοχωστιανοί οφείλουμε να προγραμματίσουμε και να κτίσουμε σαν το ελάχιστο που μπορούμε να πράξουμε για την πόλη μας.
Ακόμη όραμα μας είναι η μελλοντική προέκταση με τη δημιουργία αμφιθεάτρου 300-500 ατόμων Δημοτικής Μουσικής Σκηνής, συνεδρίων, παρουσιάσεων, θεατρικών παραστάσεων όπως και η δημιουργία παραπλέυρως αίθουσας συνεστιάσεων των Γυμνασίων, Οργανώσεων, Συλλόγων και άλλων επισκεπτών.
Δεν μας αφορούν οι λόγοι και οι καταστάσεις που ώθησαν τον Δήμο Αμμοχώστου να καταφύγει σε ένα κτήριο στα Πολεμίδια Λεμεσού ούτε και σχολιάζουμε με το θέμα.
Αυτό που αφορά τους απανταχού Αμμοχωστιανούς είναι ο συμβολισμός του καλλιμάρμαρου Πολιτιστικού Κέντρου που αντικρίζει την πόλη μας και όλη την επαρχία μέχρι τον Απόστολο Ανδρέα ώστε να ενισχυθεί και να παραμείνει ζωντανή η ανάμνηση της Κοινωνικής Ζωής, του Πολιτισμού, του Λόγου και των Τεχνών της πόλης και κατεχόμενης επαρχίας μας.
Με σεβασμό στους Θεσμούς και τα Σύμβολα της κατεχόμενης Αμμοχώστου, προχωρούμε όλοι μαζί,
Σύνδεσμος Αμμοχωστιανών Ελλάδας