3 Ιαν 2024

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΥΓΗΣ ΚΑΠΕΛΛΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ


ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥ
Μια συλλογή διηγημάτων , γευόμαστε στο νέο βιβλίο της κ Καπέλλα Παπαδημητρίου, γεμάτα μεστή φαντασία, εξαιρετική πλοκή, πηγαία έμπνευση , με ερεθίσματα σκέψεις που καθρεφτίζονται στον οικογενειακό κοινωνικό περίγυρο του κάθε αναγνώστη. Πολλά τα θέματα συζήτησης που ανοίγονται , όπως τα απωθημένα του καθενός μας, οι επιπτώσεις , οι ενοχές, ενδοοικογενειακή βια, η εφηβεία, η τρίτη ηλικία, τα ναρκωτικά και οι μοιραίες επιπτώσεις τους, οι ανεκπλήρωτοι έρωτες κ.α
Διαβάζοντας το βιβλίο για να μπορέσω να γράψω το σχολιασμό μου, οι ιστορίες με συνεπήραν , καθώς παρά τα δύσκολα θέματα, διαβάζεται εύκολα κια δίνοντας τροφή πλούσια για σκέψη και κριτική ανάλυση.
Το κάθε διήγημα ένα μικρό βιβλίο και ταυτόχρονα μια συναρπαστική ταινία μικρού μήκους! Το ταλέντο αφήγησης και γραφής της συγγραφέως πηγαίο , αστείρευτο, χωρίς κόπο, μεγαλειώδες!
Θεωρώ πως είναι σπουδαίο εργαλείο για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και με αφορμή αυτό να τονίσω πως οι επαιδευτικοί μας πρέπει να ψάχνουν λίγο περισσότερο στα ερεθίσματα που δίνουν στα παιδιά , καθώς κατά τη γνώμη μου πρέπει να κινούνται σε δύο άξονες , αυτούς της κλασικής ελληνικής λογοτεχνίας αλλά και της σύγχρονης.
Πολλά συγχαρητήρια !Καλοτάξιδο!