25 Απρ 2024

ΤΟ ΣΙΝΙΑΛΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ της ΔΩΡΑΣ ΣΙΑΚΙΔΟΥ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΦΗ


ΚΡΙΤΙΚΗ Ζωή Φράγκου

Η πρώτη συγγραφική απόπειρα της Δώρας Σιακίδου , αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις. Πρόκειται για διηγήματα , απλά , καθημερινά , ανθρώπινα, με παλμό δυνατό και απόηχο πλημμυρισμένο ενσυναίσθηση. Αποτελείται από 11 διηγήματα, σε γλώσσα απλή, κατανοητή, σκιαγραφώντας στιγμές ζωής , ηρώων της διπλανής πόρτας. Όλα μοσχοβολούν αγάπη για την Κύπρο, νοσταλγία, τον ριζωμένο πόνο γαι τα αλύτρωτα. Κοινωνικά εκ γενετής διηγήματα καρδιάς , δίνουν τροφή για σκέψη και εγείρουν μύρια συναισθήματα. Πλούσια σε πολιτιστικά στοιχεία , μάρτυρες αγάπης και πόνου.
Η θεματογραφία είναι ποικίλη και προέρχεται, από τις αναμνήσεις της συγγραφέως , που έζησε σαν παιδί, πριν το 1974 στη Λάπηθο.
Το βιβλίο είναι σε όμορφη βιβλιοδεσία από τις εκδόσεις Αφή Τα κείμενα κοσμούν , ιδιαίτερα σκίτσα σε μαύρο λευκό. Καλοτάξιδο!
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Μεγάλωσε στην πανέμορφη κατεχόμενη Λάπηθο της Κερύνειας. Μετά την τουρκική εισβολή,εγκαταστάθηκε στην Λεμεσό, όπου ζει ως σήμερα. Έχει σπουδάσει εργοδηγός δομικών έργων και εργάστηκε ως σχεδιάστρια αρχιτεκτονικού σχεδίου στη Θεσσαλονίκη. Άρχισε να γράφει στην εφηβική της ηλικία. Έργα της έχουν διακριθεί και βραβευθεί σε πολλούς διαγωνισμούς Είναι παντρεμένη με τον Ντίνο καρολίδη και έχουν τρεις κόρες.
Το Σινιάλο
Λύτρωση
Θύμησες μιας επετείου
Μια ιστορία για μεγάλα παιδιά
Για μια νέα εποχή
Παναγιά μου σώσε το παιδί μου
Ένα βράδυ , δίπλα στο τζάκι, ο παππούς και η γιαγιά μου, μου είχαν πει..
Η επιστροφή
Μαζί
Πατέρα Πενταδάκτυλε
Ο Καραβομαραγκός