20 Μαρ 2021

Ενημέρωση Εγγραφής Νέων Μελών Ε.Π.Ο.Κ.

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Συμπληρώθηκαν 25 ολόκληρα χρονιά που ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων κινείται στα πλαίσια των λογοτεχνικών  διαγωνισμών, του πολιτισμού και των εκδηλώσεων αφιερώνοντας  πολύ προσωπικό χρόνο και πράττοντας πάντα το μέγιστο δυνατό για όλους τους φίλους και ακολούθους του. Όλα αυτά τα χρόνια πλήθος λογοτεχνών και εικαστικών αναδείχτηκαν και τιμήθηκαν από τον ΕΠΟΚ και διέπρεψαν, δικαίως πάντα κρινόμενοι, μέσα από τους δέκα έως τώρα Παγκόσμιους Λογοτεχνικούς και Εικαστικούς Διαγωνισμούς σε Ελλάδα και Κύπρο. Πλήθος μαθητών και καθηγητών και κατ’ επέκταση σχολεία έχουν τιμηθεί και στις δύο αδελφές χώρες πάντα σε συνεργασία και με την ενυπόγραφη άδεια και τη βούλα των υπουργείων παιδείας.

Όλα αυτά τα χρόνια ο ΕΠΟΚ στηριζόταν στην οικονομική συμμετοχή εμού του ιδίου, αλλά και κάποιων πολύ στενών φίλων του ΕΠΟΚ που με δική τους προαίρεση ενίσχυαν οικονομικά τις όποιες δράσεις μας. Έτσι κατορθώναμε φίλοι και φίλες να στηρίζουμε τους διαγωνισμούς, να ανακοινώνουμε βραβεία με τη μορφή χρηματικών επάθλων, αλλά και να υποστηρίζουμε την αδιάλειπτη για τόσα έτη έκδοση της Κυπριακής Φιλολογικής Πρωτοχρονιάς. 

Εν καιρό πανδημίας όμως και ενόσω όλα γύρω μας δυσχεραίνουν θεωρώ πως ήρθε η ώρα να τολμήσω να σας ζητήσω ν’ αποδείξετε και εσείς με τη σειρά σας την αγάπη σας προς τον ΕΠΟΚ. Ο ΕΠΟΚ είναι και οφείλει να μείνει ψηλά, μακριά από σκοπιμότητες και καιροσκοπισμούς. Ο συνδετικός κρίκος μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου χρειάζεται περισσότερο από ποτέ να ισχυροποιηθεί με την αγάπη και την έμπρακτη στήριξη όλων σας. Δε σας ζητώ τίποτα περισσότερο από όσα ζητούν όλοι οι υπόλοιποι σύλλογοι και όμιλοι σε Ελλάδα και Κύπρο. 

Ως εκ τούτου αγαπητοί φίλοι ο ΕΠΟΚ ζητά την εγγραφή σας στο καταστατικό του και την ετήσια χρηματική καταβολή (20 ευρώ) με στόχο τη συνέχιση του πολύπλευρου έργου του. Η εγγραφή σας στο Σύλλογο σας δίνει τη δυνατότητα να μετέχετε στους διαγωνισμούς, να τελέσετε κάποιοι από εσάς τον ρόλο του κριτή σε κάποιο διαγωνισμό, να έχετε λόγο στις κινήσεις και τις αποφάσεις του Συλλόγου, να μετέχετε στις εκλογές ως υποψήφιοι ή ψηφοφόροι. 

Μπορείτε να βρείτε την αίτηση εγγραφής στον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κύπριων Ελλάδος πατώντας ΕΔΩ. Εάν ενδιαφέρεστε να γίνετε μέλος, παρακαλούμε να την εκτυπώσετε, να την συμπληρώσετε και να μας τη στείλετε σκαναρισμένη στο info@epok.gr μέσω email. Με την εγγραφή θα σας στείλουμε και επίσημο έγγραφο που την επιβεβαιώνει. Το ετήσιο κόστος της συνδρομής μελών είναι 20 ευρώ και μπορούν να κατατεθούν στον λογαριασμό του συλλόγου:

IBAN: GR56 0171 8500 0068 5014 2970 118
Τράπεζα: Τράπεζα Πειραιώς
Δικαιούχος: Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κύπριων

Μετά την κατάθεση σας, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε μέσω email για να ολοκληρωθεί η εγγραφή σας και να εγγραφείτε στη λίστα ενημερώσεων του συλλόγου μας (newsletter) πατώντας ΕΔΩ και συμπληρώνοντας το email σας, αν δε το έχετε κάνει ήδη, για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις δράσεις του συλλόγου μας μέσω email.

Τέλος είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω τη δημιουργία μιας Επιφυλλίδας στην Εφημερίδα του Κυπριακού Ελληνισμού που κυκλοφορεί μέσω διαδικτύου σε όλη την ελεύθερη και κατεχόμενη Κύπρο, στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Όλα τα μέλη του ΕΠΟΚ που θα έχουν τακτοποιήσει την εγγραφή τους και τις οικονομικές τους υποχρεώσεις θα μπορούν να βλέπουν τα λογοτεχνικά τους κείμενα και ποιήματα δημοσιευμένα στην εφημερίδα του Συλλόγου που θα αποστέλλεται αρχικά σε όλα της τα μέλη, αλλά και θα μπορείτε να κοινοποιήσετε τη φιλοξενία του λόγου σας σε συγγενείς και φίλους, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή. Επίσης όσοι λογοτέχνες επιθυμούν να προβάλλουν τα νεοεκδοθέντα βιβλία τους θα μπορούν κατόπιν συνεννόησης με την υπεύθυνη της λογοτεχνικής στήλης του ΕΠΟΚ, κυρία Δεκούλου Σταυρούλα, να αποστέλλουν το βιβλίο τους και σε επόμενο τεύχος να φιλοξενείται το βιβλίο τους, μια κριτική ματιά πάνω στο έργο τους και ενδεχομένως και μια συνέντευξή τους. 

Ο ΕΠΟΚ αγαπητοί φίλοι και μέλη δεν απλώνει το χέρι για να ζητήσει, μα με τη βοήθεια σας για να προσφέρει ακόμα περισσότερο. Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαίο να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να προσπελάσουμε τον σκόπελο της πανδημίας που μας έχει πλήξει αφόρητα. Το χρωστάμε στον τόπο μας, στην Ελλάδα και την Κύπρο μας, στα παιδιά μας, στη γλώσσα μας, στο παρελθόν και το μέλλον μας. 


Με εκτίμηση 

Ηρακλής Ζαχαριάδης,

Πρόεδρος του ΕΠΟΚ